Ağustos ayında Van’a ataması yapılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, uygulama otelinde kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentin eğitim durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aras, “Çocuklarımızı geleceğe doğru bir yön verecek şekilde yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Eğitim potansiyelimizi ve eğitim kaynaklarımızı kullanarak onlara aktarmak bizim birinci tercihimizdir” dedi.

“VAN’A GÖNÜLLÜYÜZ, VAN’A SEVDALIYIZ”

Toplantıda konuşan Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, “Van’ımız eğitim adına çok daha fazla çalışmayı, çok daha fazla bir potansiyeli hak ediyor. Şu an sahip olduğu kaynaklar oldukça iyi bir durumda. Birçok ilden çok daha fazla kaynağımız var. Genç bir nüfusumuz var, çok güçlü bir potansiyelimiz var. Çocuklarımızı geleceğe doğru bir yön verecek şekilde yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Eğitim potansiyelimizi ve eğitim kaynaklarımızı kullanarak onlara aktarmak bizim birinci tercihimizdir Van’a gönüllüyüz, Van’a sevdalıyız. Bu memleket bizim memleketimiz bu vazifeyi biz yapmazsak bu derdi biz dert edinmezsek bir başkası gelip bu derdi dert edinmez.” İfadelerini kullandı.

“İPEKYOLU’NDA OKUL İHTİYACIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı! Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van’ı gururlandırdı!

İlimizde gücümüzün yettiği kadar dilimizin döndüğü kadar bu süreci yürütmeye çalışacaklarını dille getiren Aras, “Bizden öncekilerin bıraktığı yerde bir yerlere taşınmaya çalışacağız. Bizden önce bu vazifeleri yürüten il yöneticilerin, ilçe yöneticilerine, Van adına bizim evlatlarımız adına camiamız adına teşekkür ediyorum. Biz bundan sonra yolumuza bakacağız, önümüze bakacağız, çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi yetişmesi için daha başarılı olması için topluma, kendine, ailesine, vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için kendi ayakları üzerinde durabilecek kabiliyeti edilmesi için ve bunun için gereken altyapıyı, eğitim altyapısını sağlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Van fiziki kaynakları, insan kaynağı açısından yeterli bir seviyede. Merkez ilçemizde İpekyolu ilçemizde biraz yoğunluk yaşanıyor ama diğer ilçelerimize gittiğiniz zaman fiziki anlamda bir yeterlilik olduğunu görüyoruz. İpekyolu’nda okul ihtiyacımız devam ediyor. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki 2 yıl en fazla 3 yıl içerisinde bu fiziki ihtiyacı tamamen gidermiş olacağız.” Dedi

“ÇOK SAYIDA OKUL İNŞAATIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yeni yatırımlarla ilimiz daha ileri bir noktaya taşıyacağını söyleyen Aras, “Önümüzdeki yıl itibaren büyük yatımların çalışması başlayacak. Önceki dönem milli eğitim müdürümüz büyük hamle başlatarak ilk adımı atmış bulanmaktayız. Büyük bir ölçüde çalışma başlatıldı.  111 adet anaokulu yapıldı, çok sayıda derslikler üretildi. Çok sayıda inşaatımız okul inşaatımız devam ediyor. İpekyol’unda, Edremit’te de çalışmalar devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılında da bu projelerin tamamı faaliyete geçmiş olacak. Bu çalışmalarda eksik dersliklerimizi tamamlamış olacağız.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-ZENÜN YEŞİL