Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer, hububat alımları ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Süer, “Çiftçilerimiz borsamıza Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) kaydı yaptırmışlardır. Çiftçilerimizi borsada ağırlamak bizler için onur kaynağı olmuştur. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububatları alarak çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Hazirandan bu yana hasat dönemine başlayan çiftçilerimiz için bereketli bir dönem olmuştur.” dedi.

16 Bin 423 Ton Arpa, 13 Bin 444 Ton Buğday  

TMO Van Şubesi Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Van’da Haziran-Ekim 2023 dönemleri arasında 16 Bin 423 ton arpa, 13 Bin 444 ton buğday olmak üzere toplam 29 bin 867 ton hububat satışının yapıldı. TMO’nun hububat alımları sürecine değinen Süer, “Çiftçilerimiz için güzel ve bereketli bir hasat dönemi oldu. Bereketli topraklarımızdan alınan verimli ürünler bizleri sevindiriyor. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alması mutluluk vericidir.” şeklinde konuştu.

“Çiftçilerimizi yürekten kutluyorum”

“Şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli rol olan çiftçilerimizi yürekten kutluyorum.” diyen VANTB Başkanı Süer, “Hiç şüphesiz ki yaşamın temel kaynağı olan tarım ve hayvancılık dünyamız açısından önemini daha artırıyor. Şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin iktisadi kalkınmasında tarım ve hayvancılığın büyük rolü bulunmaktadır. Dijital ve endüstriyel tarım ve hayvancılığın önü açılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“TMO ve Şevginler Holding’e teşekkür ediyorum”

Son dakika! Malatya’da korkutan deprem! Son dakika! Malatya’da korkutan deprem!

“Hububat alımları sürecinde çiftçilerimize desteğimizi esirgemedik” diyen VANTB Başkanı Nayif Süer, “Çiftçilerimizin büyük emek vererek ürettiği hububatların alım sürecinde, çiftçilerimize ilgi gösteren TMO Van Şubesi Müdürü Sayın Metin Er’e, Lisanslı depoculuk hizmeti veren Şevginler Holding Onursal Başkanı Celal Şevgin ve Şevginler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Şevgin’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Kaynak: BASIN BÜLTENİ