ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Van’da eğitim alanında yapılan çalışmalar arasında en kapsamlı ve önemli projelerden biri olan Etüt Van projesi 2023-2024 eğitim öğretim döneminde de devam edecek. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında; Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 13 ilçede açılan 299 kurs merkezinde 3 bin 800 öğretmen, 50 bin öğrenciye eğitim verdi. Etüt Van Projesi ile öğrenciler farklı okullardan öğretmenlerle ders işleme imkanı buluyor. Seviye belirleme sınavları ile sınıfları belirlenen öğrencilere seviyelerine uygun ücretsiz kaynak desteği sağlanıyor. Alanında uzman kadroların görev aldığı etüt merkezlerinde, proje süresince akademik sınavlara yönelik başarı odaklı eğitim ve eğitim koçluğu desteği veriliyor. Belirli periyotlarla deneme sınavlarının yapılacağı merkezlerde, öğrenciler bol bol test çözme imkanı buluyor.

ETÜT VAN PROJESİ KAPSAMINDA 3 BİN 800 ÖĞRETMEN 50 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERDİ!

Van'ın eğitim alanındaki en kapsamlı çalışmalarından olan 'Etüt Van Projesi'nin yeni dönem hazırlık toplantısı yapıldı. Vali Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin ile Araştırma ve Etüt Komisyonu üyeleri katıldı. Toplantıda 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Etüt Van projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalar ve planlamalar değerlendirildi.

“ETÜT VAN PROJESİ'NDE HEDEF 5 YIL İÇERİSİNDE AKADEMİK BAŞARIYI İLK 5'E GETİRMEK”

Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü: Yılda 100 kişi ölüyor! Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü: Yılda 100 kişi ölüyor!

Etüt Van projesinin Van’ın akademik başarısına katkı sunmaya başladığını söyleyen Vali Balcı, “İlimizde akademik başarısının üst seviyelere çıkarılması için canla başla çalışıyoruz. Etüt Van Projesi'nde hedef 5 yıl içerisinde akademik başarıyı ilk 5'e getirmek” dedi.  

Editör: Fatmanur Polatcan