Dört dilde 8 haftadır şunu diyoruz: Yeşil Alana Hasret bir kent, VAN.

8. hafta, 8 ayrı binlerce insan, binlerce sosyal medya gönderisi ve yüzlerce basın açıklamaları ile Van Halkının yeşil alana talebi 8. haftadır gündemimizde.

Yeşil alana kavuşana kadar taleplerimizle devam edeceğiz.

Eski devlet hastanesi, Eski Orduevi ve Milli Egemenlik Parkı; belirlediğimiz alanlar topluma yeşil alan olarak kazandırmak istediğimiz noktalardır.

Bu konuda; akademisyen, esnaf, işadamı, gazeteciler, siyasetçiler ve STK’ların katılımlarıyla toplantılar yapılarak çalışmalar yürütülmüştür.

Eski Devlet Hastanesi yerinin satıştan çıkarılmasının ardından “Salı Akşamı Van için Çay Vakti” etkinliğimiz yoğun katılımlar ile devam ederek bu hafta sekizinci haftaya girdi.

Konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile bir araya gelerek; içinde Van’ın yeşil alanını gösteren harita ve bu konuda STK’larımızın öncülüğünde kaleme aldığımız yazılı talebimizi ilettik.

Sayın Kurum verdiğimiz dosya ile yakından ilgilendi ve dosyayı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Necdet Takva’ya vererek bu konu üzerinde bir çalışma yapıp kendisine iletmesini istedi.

Bu önemli talebimize destek olan ve Bakan ile bizi görüştürüp projemize destek olan Sayın Necdet Takva’ya da ayrıyeten teşekkür ederiz.

Bir çözüm bulununcaya dek konunun takipçisi olacağız.

Neden Yeşil Alan ısrarında bulunuyoruz?

Çünkü:

Hızlı gelişen Van’a en iyi nefes aldıracak etki yeşil alan ile olacaktır.

Ayrıca gelecek nesillere yeşil, yaşanabilir ve temiz bir şehir bırakmalıyız.

Bunu hep birlikte yapabiliriz!

8 haftadır Salı günleri toplanıp desteklerinizi alarak sesimizi duyurmak ve bu durumumuzun sonuca varması için çabaladık.

Yapılan çalışmalar toplumsal fayda içindir, yeşil alana hasrettendir ve daha güzel bir Van içindir.

8. haftada 5 Mart Salı günü saat 19:00’da yeşil alan talebimizle devam edeceğiz. 

Sizin de desteğinizi bekliyoruz…