Adnan Oktar'ın Erzurum’dan gönderilmesinin arkasındaki neden ise yine kirli işlerinin olduğu ve cezaevinde de faaliyetlerine devam etmeye çalıştığı deşifre edilmesi üzerine Van’a sevk edildiği ortaya çıktı.

83 KADIN 527 GÖRÜŞME

Silahlı suç örgütü yöneticisi olan ve Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde bulunan Adnan Oktar, için dün flaş bir karar alınarak yüksek güvenlikli Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Oktar'ın bu naklinin arkasında ise ne olduğu ortaya çıktı. Ceza almakla yetinmeyen Oktar, faaliyetlerine cezaevinde de devam etmek istedi.

Naklinin arkasında suistimal edilen avukat görüşmeleri olduğu ortaya çıktı. Silivri Cezaevinde 83 farklı kadın avukatla 527 kez görüşen Adnan Oktar, Erzurum Dumlu Cezaevine sevke edilmişti. Oktar'ın burada da 30 gün içerisinde 238 görüşme yaptığı, 21'inin kadın avukat olduğu tespit edildi. Adnan Oktar ile görüşen tüm avukatların stajyer ve yeni mezun olduğu belirlendi.

Bu görüşmelerin örgüte yeni eleman temini kapsamında yapıldığı ortaya çıktı. Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre sosyal medyadan genç ve güzel avukatlara kurulan tuzak belgelendi. Oktar'ın yaş ortalaması 24 olan kadın avukatlarla yaptığı görüşmesinin 500 saat olduğu, erkeklerle ise 62 saat görüştüğü tespit edilmişti. Dumlu cezaevine nakledilen Oktar'ın yine aynı taktiği kullanarak örgüte eleman devşirmeye çalıştığı belirlendi.

ÖRGÜTE AVUKAT KAZANDIRMA ÇABASI

Yavaş ailesinin acı günü! Yavaş ailesinin acı günü!

Adnan Oktar suç örgütünün avukat kazanım planının işleyişi de deşifre oldu. Örgütün önce tevkil avukat ilanı verdiği, daha sonra güzel avukatları arasında seçtiği, görüşme ve iş teklifi yaptıktan sonra da Adnan Oktar ile cezaevinde görüşmelerini sağlayıp, örgüte kazandırdığı belirlendi.

Adnan Oktar'ın mahkeme tarafından tespit edilen gelirinin kendi beyanı ile 3 bin lira olduğu, bu beyanı ile sadece 40 günlük görüşme listesinde yüze yakın avukat ile görüştüğü, bu durumun örgütün avukatlara yönelik sistematik ve sinsi bir tuzak içinde olduğunun delili olduğu belirtildi.

Kaynak: HALK TV