bakımından içinde bulunduğu Doğu Anadolu bölgesinin en güzel kenti olan ve aynı zamanda Türkiye'nin en çok sevilen şehirlerinden birisidir. Van'a geldiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken 5 farklı destinasyonu sizler için hazırladık. Van seyahatinizden kesinlikle memnun kalacağınızı düşünüyoruz. Yeniden gelmek için ayrıca kendinize vakit ayırmak için bulabilirsiniz kendiniz.

Van'da Gezilecek Yerler

Akdamar Adası : Van’a gidildiğinde uğranması gereken yerlerin başında Akdamar Adası gelir. Akdamar Adası; Van’ın Gevaş ilçesine yakın bulunmaktadır. Akdamar Adasında binlerce yıllık geçmişe sahip Ermenilerden kalma Akdamar Kilisesi bulunmaktadır. Beşyol meydanında Akdamar adasına ya da Gevaş ilçesine giden minibüslerle gidebilirsiniz.

Muradiye Şelalesi : Van’ da gezilecek yerler içerisinde şüphesiz Muradiye Şelalesi olmazsa olmazlardandır. Van merkezine bağlı Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi il merkezine 80 km uzaklıktadır. Yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistlerin akımına uğrayan Muradiye Şelalesine ulaşımı kendi aracınız ve otobüs ile yapmanız mümkün. Muradiye Şelalesine; Van merkez Akköprü mahallesinde bulunan ilçe terminalinde kalkan Muradiye arabaları ( 8 tl )  ile bir saatte gidebilirsiniz.  Yeni yolda kalkan otobüsler ( 8 tl ) ile gitmeniz de mümkün. (Daha fazla bilgi için : )

Van Kalesi : Tarihte yıllarca Urartulara ev sahipliği yapan Van’ın merkezinde bulunan Urartulardan kalma Van kalesi görülmesi gereken güzelliklerinden biri. Van kalesi Van merkeze 5 km uzaklıktadır. Van kalesinin şehrin merkezinde olması ve ziyaretçilerinin çok fazla olması sebebi ile ulaşım gelişmiştir. Beşyol’da kalkan kale dolmuşları ve otobüsleri (1.5 tl) ile yaklaşık 15 dakikada kale de olursunuz.

Van Müzesi : Şehri tarihi ile yaşatan hiç şüphesiz şehrin müzesidir. Tarih sahnesinde uzun yıllar Urartu devletinin baş kenti olan Van, Urartu Dönemine ait birçok eser ve kültürel değerlere sahiptir. Van’ın tarihi sürecini ve kültürel değerlerini öğrenmek için muhakkak Van merkezde bulunan müzesini ziyaret etmelisiniz. M.Ö 500 yıllarına uzanan tarihi ile Van’ın her yerinde tarihi yapılara ulaşmak mümkün. Bu tarihi ve kültürel zenginlikleri bir arada toplamak isteyen Van’da görev yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Noyan’ın çabaları ile 1932 yapılan bir depo binası olarak Van müzesinin ilk temeli atılmıştır.

Van Kedisi Evi : Van yolculuğunuz da Van’ın simgesi olan Van kedilerini görmeden gitmemelisiniz. Her yaşta birbirinden güzel ve sevimli Van kedilerini Van merkezde bulunan kedi evinde görmeniz mümkün. Van’a özgü olan Van kedisinin azalan neslini korumak, ıslah için bilimsel çalışmalar yapmak, kedilerin genetik ve sağlık sorunlarını çözmek ve Van kedilerinin dünya çapında tanınmasını sağlayıp bölgenin sosyal ve ekonomik değerlerine katkıda bulunmak amacıyla Van Kedisi Araştırma Merkezi kurulmuştur. Kampüsün içine kurulan bu kedi evi aynı zamanda göle olan yakınlığı sebebi ile farklı bir güzelliğe sahiptir.

Kaynak :

Editör: TE Bilisim