ŞEHRİVAN ÖZEL - Van’da İl Seçim Kurulu’nun Dem Parti’den seçilen Zeydan’ın adaylığını gerekli şartları yerine getirmemesi nedeniyle düşürmesi sonrasında Van savaş alanına döndü. Kararın ardından Van’da ve Türkiye’nin dört bir yanından açıklamalar geldi. Seçim kurulunun mazbatayı ikinci olan Ak Parti adayı Abdulahat Arvas’a vermesi kararı sonrası tansiyon iyice yükselirken konuyla ilgili beklenen açıklama AK Parti’den geldi.

Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları… Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları…

ÇELİK: BU KARAR SİYASİ DEĞİL HUKUKİ BİR KARAR

AK Parti’nin merakla beklenen MKYK toplantısın sonrası kameralar önüne geçen parti sözcüsü Ömer Çelik, Van’daki karar ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Bu konu tabi il seçim kurulunun taktirinde olan bir konu. Bu yasal mevzuat ile ilgili bir konu. Memnu hakların iadesi konusunda gerekli şartların yerine gelmemesi nedeniyle il seçim kurulu böyle bir karar almış. Bu siyasi alanın müdahele ettiği, hükümetin müdahale ettiği bir alan değil. Yeterli şartların yerine gelmemesi ile ilgili bir karar. Burada il seçim kurulu yetkili ve YSK yetkili. Konu hukuki bir konu.”

VAN’DAKİ OLAYLAR İLE İLGİLİ DE KONUŞTU

İtiraz edecekler ise yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir. Sistemimiziz bir türlü güvenlik subabi vardır. Hukuken haklılar ise zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Ama haklı değillerse, memnu haklar konusunda bir problem varsa, ki seçim kurulu böyle diyor, buna da herkesin saygı göstermesi gerekir. Demokratik tepki gösterelim deniliyor sonra sokaklar yakılıp yıkılıyor, polise saldırılıyor. Demokratik tepki göstermek herkesin hakkıdır. Ama bunu şiddet olaylarına dönüştürmenin bir bağı yoktur. Bunu polise saldırıya dönüştürmenin bağı yoktur. İtiraz yolu bellidir. Herkes itirazını yapar YSK kararını verir.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ