Başkan Güray, mesajında öğretmenlerin çok kutsal bir mesleği icra ettiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, sosyal ve kültürel yönde yetişmesinde, topluma faydalı bireyler olmasında emek veren öğretmenlerimize minnettarız" dedi.

CANLI YAYIN | Somaspor-Amedspor maçı canlı yayını! CANLI YAYIN | Somaspor-Amedspor maçı canlı yayını!

“BÜYÜK BİR EMEK VE SABIRLA ÇALIŞTIĞINIZA ŞAHİDİZ”

üray, mesajının şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlerimizin, kar kış demeden tüm zorluklara rağmen, ülkemizin dört bir yanında özveriyle görev yaptığınızı görüyor ve biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan, üzerine titrediğimiz sevgili çocuklarımızı yarınlara hazırlanmasında büyük bir emek ve sabırla çalıştığınıza şahidiz. Bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Cumhuriyetimizin bu günlere ulaşmasında hiç şüphesiz siz öğretmenlerin çabası, katkısı hem çok fazladır hem de çok kıymetlidir.

Yüce Dinimiz İslam ilim öğrenme ve öğretmeye büyük önem göstermiş. Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim ‘oku’ hitabıyla başlamıştır. Nitekim Peygamber Efendimiz (sav) ‘Bilmeyenlere ilim öğretmek sadakadır, sadakanın en faziletlisi de bir Müslüman'ın ilim öğrenmesi ve başkalarına öğretmesidir’ Demiştir.

 'ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZLERİN ESERİ OLACAKTIR'

Cumhuriyetimiz kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de,  'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' diyerek öğretmenlerimizin ne kadar büyük, asil bir görev üstlendiğini işaret etmiştir. Bu sözüyle öğretmenlere verdiği önem ve değeri göstermiştir.

Toplumların medeniyet yolunda ilerleyişini belirleyen en temel ve en önemli faktör hiç şüphesiz eğitimdir. Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle sabırla nakış gibi işleyen en büyük hazinemiz ise öğretmenlerimizdir. Bilgi üretiminin hayati bir önem kazandığı bu çağda bilginin kaynağı olan öğretmenlerimiz, yarınlara umutla bakmamızdaki en önemli gücümüzdür. Öğretmenlerin öğrencileri için verdikleri emek, kelimelerle anlatılamayacak kadar değerlidir.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM

Bu duygu ve düşüncelerle görevini icra ederken hayatını kaybeden, depremlerde, afetlerde, terör saldırılarında şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, emekli olan ve görevine devam eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum."

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ