14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili seçiminde Van’dan Yeşil Sol Parti 6, AK Parti ise 2 milletvekili çıkarmıştı. 5 yıl referandumda yer alacak AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu adliye sarayındaki İl Seçim Kuruluna giderek mazbatalarını teslim aldı. Çok sayıda partilinin eşlik ettiği Van milletvekilleri Kayatürk ve Türkmenoğlu, mazbatalarını aldıktan sonra adliye binası önünde açıklama yaptı.

Van Valisi Balcı'dan Vanspor'a tam destek! Van Valisi Balcı'dan Vanspor'a tam destek!

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLLERİ MAZBATALARINI ALDI

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 28 Mayıs seçimine değinerek, “Halkımıza çok teşekkür ediyorum. Biz inşallah onların oylarıyla mecliste memleketimizi temsil edeceğiz. Önceki seçimde ve bu seçimde halkımız ve Vanlı hemşehrilerimiz bize muhteşem bir gün yaşattılar. Cumhurbaşkanı seçimleri hep önemlidir. Bugüne kadar bütün seçimler önemliydi. Her seçimi kazandığımızda sevindik ama dünkü seçimin sevinci başka oldu. Çünkü dünkü seçim başka bir seçimdi. Kimisine göre 2023’ün en önemli seçimi, kimisine göre yüz yılın seçimi diye nitelendirdi. Bize göre de öyleydi. İşte bu 2023’ün en önemli seçimini dünyada veya yüz yılın seçimini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Allah’a hamd ediyoruz ve halkımıza teşekkür ediyoruz” diye aktardı.

KAYATÜRK: VAN’DA GÜÇLENMEYE VE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kayatürk, Van’da güçlenmeye devam edeceklerini belirterek, “Bizi meclise göndermede hemşehrilerimizin destekleri oldu. Bugün gönül isterdi ki 3’üncü milletvekilimiz yanımızda olsaydı. Milletvekili adaylarımızın seçilmesi bizi Van için Ankara’da güçlü kılardı. Ancak halkımızın takdiri bu şekilde oldu. Halkımızdan şikâyet etme hakkımız yok. Bize yardım eden, vekil olarak seçilmemizi sağlayan bu dava kardeşlerimize, halkımıza karşı Allah bizi mahcup etmesin. Bize sadece eski arkadaşlarımız değil partimize sonradan birçok partiden katılımlar oldu. İttifak grupları bize ciddi manada destek verdiler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Van’da bu şekilde güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKMENOĞLU: VAN KAZANDI, AK PARTİ KAZANDI

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “28 Mayıs’ta gördük ki Türkiye kazandı. Türkiye’yi istemeyen gruplar kaybetti. Van kazandı, AK Parti kazandı, devletimiz kazandı. Van’a bundan sonraki süreçte teşkilatlarımızla beraber yeni bir seçim sürecine giriyoruz. Malum yerel seçimler var. Van halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GÜRAY: BİSMİLLAH DEYİP KALDIĞIMIZ YERDEN HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Bugün bizim için çok özel bir gün. Sayın vekillerimizle mazbatalarını teslim aldık. Bugün artık bismillah deyip kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edeceğiz. Seçimi çok güzel şekilde sonuçlandırdık. Gerek ilimizde gerek tüm Türkiye’de başarılı sonuçlarla tekrar cumhurbaşkanımızı başkan olarak seçtik” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ