Taziye yemeğine ilişkin karar Taziye yemeğine ilişkin karar

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yarışı ilk kez CHP'nin arkasında tamamlayan AK Parti’nin yaşadığı oy kaybı ile ilgili ASAL Araştırma tarafından dikkat çeken bir anket yapıldı. Asal Araştırma yaptığı ankette vatandaşlara "Ak Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?" sorusu yöneltilerek oy kaybının nedeni belirlendi.

Yerel seçimlerinin yankıları sürerken AK Parti’nin yaşadığı oy kaybı ile ilgili bir anket yapıldı. Vatandaşlara "AK Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?" sorusu yöneltildi.

ANKETE HAYAT PAHALILIĞI DAMGA VURDU

Asal Araştırma tarafından 20-21 Nisan tarihleri arasında 2 bin kişi ile yapılan ankete katılanların yüzde 51.9 gibi önemli bir kısmı AK Parti'nin oy kaybetmesini hayat pahalılığına bağladı. Ankette AK Parti'nin emekliler yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı yüzde 13.4, yaşlı adaylar yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı 12.5, mülteci meselesi yüzünden oy kaybettiğini savunanların oranı ise yüzde 4 olarak belirlendi.

İşte anketin sonuçları;

Ekonomi/Enflasyon/Hayat Pahalılığı: %51.9

Emekliler: %13.4

Yanlış adaylar: %12.5

Mülteciler sorunu: %4.0

AK Parti yönetiminin halktan kopması: %3.8

Sokak hayvanları: %2.0

CHP'nin daha iyi çalışması: %1.5

Adaletsizlik: %1.4

Fenerbahçe ile ilgili söylemler: %1.2

İsrail ile ticaret: %0.7

Kürt sorunu: %0.6

Diğer: %3.1

Fikrim yok/Cevap yok: %3.9

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A  KAPSAMLI RAPOR HAZIRLANIYOR

AK Parti'de 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenleri araştırmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde il başkanlarının oy kaybına yönelik hazırladıkları raporları ve saha araştırmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması beklenirken toplantıda il başkanları "Oy kaybının nedenlerine" yönelik kendi görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktaracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile il başkanları görüşmesi sonrası 22 Mayıs'ta MKYK ile bir toplantı yapacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABERLER.COM