Sormak istiyorum. Aranızda Ak Parti İl Teşkilatının ne yaptığını merak eden var mı?

 

Ben şahsen Van Ak Parti İl başkanının neler yaptığını, ne işlerle neden uğraştığını Ak Partiye oy veren seçmenin hiç mi hiç umurunda olduğunu düşünmüyorum. Halka ne kadar gidilmiş bunlara bakar seçmen… Önemli olan tabanla yani seçmenle aranızın iyi olmasıdır. Sanal ve gerçek olmayan üye sayısını sizleri iyi sonuca götürmez.

 

İl Teşkilattın Genel Merkezle ilişkisi iyi olmuş ne yazar? İl Koordinatör ‘Sizin’ için iyi rapor yazmış ne yazar?

 

Tabi partinin şu ana kadar neler yaptığına bakmadan geçemeyiz. Ama şunu da söyleyeyim depremde böyle başarılı bir hükümetin il başkanlığı yapmak için de herhâlde bayağı bir şanslı olmak gerekiyor. Bu kadar mı şanslı olunur... Neyse depremden sonra ne kadar iş yapıldığı neleri kazandırıldığı mevzusuna girersek altından çıkamayız. Bunun için geniş kapsamlı bir yazı dizisine girmek lazım diye düşünüyorum.

 

Ama küçük bir örnek vereyim isterseniz…

 

Kent genelindeki 30 konteyner kent boşaltılmasına rağmen bu vatandaşımızın kendisine ait (bölge trafik karşısı Erciş yolu üzeri) araziye halen AFAD tarafından inanılmaz kiralar ödeniyor!

 

Bu sadece bir örnek… Şimdi yeniden konuya dönüyoruz…

 

* * *

İl teşkilatı hiçbir zaman Ak Parti’yi yerelde bir numara yapma amacında olmadı. İlde muhalif olması kurumlarla iyi geçinmesi bunun için yeterliydi ki ilçelerde teşkilat yapılanmalarının sadece kâğıt üzerinde olması bunları özetliyordu.

 

Başka bir konu…

 

Siyasette kızışmaları başlamasına rağmen kendisinden bir eleştiri yapılmadığını görüyoruz.

 

Gel gelelim kendisinin içi çekişmesine…

 

Vatandaşın kendisinin de içinde bulunduğu bir Sivil Toplum Örgütünün yönetimi ve ekibi vardı. Bunları sırasıyla bir bir yerlere getirmeyi hesaplarını iyiden iyiye yapıyordu. Bu ekiple ne yaptılar? Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için belirledikleri adayı kazandırdılar. İşte bu haliyle VATSO başındaki ekip hem Sivil Toplumdaki arkadaşı hem de yapılan planların küçük bir başlangıcıdır. VATSO başkan adaylar arasında en güçlü aday Mirza Nadiroğlu ve ekibiydi. Ama yaptığı hesaplamada; “Bu ekip gelirse bizleri dinlemez, genel merkeze daha yakın olurlar ve bizden elleri daha güçlü olur” düşüncesiyle harekât etti. Ve son olarak Sayın Hüseyin Çelik’in ilde kalmış son ekibinin de gönderilmesi gerekiyordu. Yapılan oyun başarıyla tutmuştu. VATSO üzerinden birçok STK ya örneğin Esnaf Sanatkârlar Odasına karşı adayları biri bir çıkarılmıştı bile. Mesela VATSO yeni yönetimleriyle beraber Mirza Nadiroğlu’nun ekibine destek veren başta Faruk Alparslan oradan indirmeye çalışıyor şu anda... 

 

Kendisini kısa vadede iyi olacağını düşünse de bu ilde kendi elleriyle BDP teslim edildiğini zamanla daha görülecektir.

 

* * *

İşte bu yüzden…

 

Bu kente daha fazla zarar vermeden bunun Ak Parti’nin burada güçlü çıkması için teşkilatla ilgili operasyon yapılmalıdır. Bu kadar yıpranmış bir il başkanı ile yerel seçimlere gidilmesi mümkün görülmüyor. Ben demiyorum Van halkı diyor. İnanmazsanız bir sorun bakalım…

 

Bırakın yerel seçimleri size sormazlar mı;

 

Van’ın en güçlü Sivil Toplum Kuruluşu Van Ticaret Sanayi Odası kaybetmeniz Ak Parti’ye vurulan en büyük darbe değil midir?

 

Temayül olmasında yaşanan kavgalar ve komediler darbe değimlidir? Bu olay kavga çıkaranların yanın kar kalmadı mı?

 

Temayül oylamasında her ilçe teşkilatı ve il teşkilatı kendisince bir adaya oy çıkarması darbe değil midir?

 

Bu ilde aday adayı olanların suçu kabahati nedir?

 

Aylardır aday adayı diye çıkmış paralar harcanmış çalışmalar verilmiş onurlarını hiçe sayılmıştır. Mesela başta büyükşehir olmak üzere ilçeler dâhil olmak üzere başvuru yapmasına rağmen dışarıdan getirilen adaylarla ilgili başvurusunu yapıp da seçilmeyen adaylar nasıl ikna edilecek acaba merak ediyorum doğrusu…

 

Yeter artık… Bu ilde adam küstürmeyi bırakın ve daha fazla bu partiye zarar vermede bu kutsal görevi bırakmanızın zamanı çoktan geçiyor.