BENZİNE ZAM GELDİ

Petrol fiyatlarındaki hızlı yükselişin etkisiyle bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,12 TL zam geldi. İstanbul’da ortalama 21,32 TL olan benzinin litre fiyatı, yapılan zamla 22,44 TL’ye yükseldi. Motorin litre fiyatları için şimdilik herhangi bir zam ya da indirim beklenmiyor.

LPG’YE 2.12 KURUŞLUK İNDİRİM GELMİŞTİ

İndirimin ardından oto gazın fiyatı İstanbul'da 10 lira 25 kuruşa, Ankara'da 10 lira 45 kuruşa, İzmir'de ise 10 lira 30 kuruşa geriledi.

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin: 22,44 TL

Vali Balcı Van’a yapılan spor yatırımlarını açıkladı! Vali Balcı Van’a yapılan spor yatırımlarını açıkladı!

Motorin: 20,43 TL

LPG (Otogaz): 10,30 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 22,83 TL

Motorin: 20,77 TL

LPG (Otogaz): 10,31 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 22,81 TL

Motorin: 20,85 TL

LPG (Otogaz): 10,09 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim