Eğer eviniz kalorifer ya da sobayla ısınmıyorsa, mutfak ya da banyo ihtiyaçlarınızı bunlarla karşılamıyorsanız geriye tek çareniz kalıyor: Doğalgaz.

 

Enerji kaynakları içerisinde en pratik ve en ucuzu olması sebebiyle çok tercih edilen doğalgazın Van'ın birçok sokağındaki hizmetini görmek İNSAN olarak mutluluk verici. Peki bu hizmeti almak ne kadar kolay? Anlatayım.

 

Efendim, kendi haleti ruhiyetime uygun küçük, mütevazı bir evde kiracı olarak kalıyorum. Ev haliyle doğalgazla ısınıyor, mutfak da aynı. Neyse ev arkadaşımın gitmesi hasebiyle yeni bir kira kontratını imzaladıktan sonra ( Cuma günü ) yeni yapılmış olan bu doğalgaz şirketinin yolunu tuttum. Kapıda eski ev arkadaşım ve onun bir arkadaşıyla karşılaştım. Acelemin olduğunu söyleyip hemen içeri girdim. Zira bu işin çok çetrefilli olduğunu daha önceleri tecrübe etmiştim.

 

İçeri girdiğimde hemen sıra alabilmek için sıra fişi basan makineye ( Adı her neyse artık ) yanaştım. Makine, fiş basmıyordu. Arıza yapabileceğini düşündükten sonra vezneye gidip sordum. Görevli ve ilgili (!) bayan personel sıra olmadığını kotanın dolduğunu söyledi. Bu cümleyi söylediği zaman saatim tam olarak 15.05'i gösteriyordu. Aklım ermedi bir türlü. Mesainin bitmesine iki saat olmasına rağmen hizmet alamayacağımı öğrendim. Derin bir nefes aldıktan sonra işletme müdürünün yanına çıkıp mantıklı bir şey duymak istedim. Zatı şahaneleri il dışında olduğundan beni müşteri hizmetleri şefi ile görüşmemi önerdiler. Teşekkür ettikten sonra gayet sakin bir beyle tanıştım. Kendileri müşteri hizmetleri şefiydi. Sıra alamadığımı, araya hafta sonunun gireceğini, mesainin bitmesine yaklaşık iki saat olmasına rağmen işlem yaptıramadığımı anlatmak isterken günlük 600 kişilik kota sınırının olduğunu ve işlem yapamayacaklarını güzel bir dille bana anlattı. Kendilerine bankaları örnek gösterdim. Bankaya 16.55'te gelen birine hizmet veremeyiz denilmezken burada böyle bir uygulamanın olmasını şaşırtıcı bulduğumu söyledim. Ben bu hadiseyi enteresan bulurken şef ve diğer personel işlerin böyle yürüdüğünü okulumdan izin alıp gelmemi ya da cumartesi günü bu işlemi yaptırabileceğimi gayet sakin bir dille bana anlattılar.

 

Sonuçta ne mi oldu?

 

Araya hafta sonu girdi. Saat üçten sonra başvurumu yapamadığım için pazartesi gününe ertelendi. Çıkışta arkadaşlarımla konuştuğumda sabah saat 10'da geldiklerini söyleyince şaşkınlığım bir kat daha arttı.

 

Kıssadan hisse: Devletin özelleştirildiği kurumlarda çözüm üretmek yerine sorunlarla karşılaşmak ve bunun sonunda mağdur olmak insanı yıpratıyor. Tekel durumunda işleyen şirketlerin tek elde olması ve kendi borusunu öttürmesi insanların çaresizliğini körüklüyor. Birkaç günde açılan doğalgaz aynı günde kesilebiliyor. Amaç yardım etmek, çare üretmek, sorun çözmek olurken 21. yüzyıl Türkiye'sinde mağdur olmak İNSANA yakışmıyor.

 

Bir ufak eleştiri de biz kullanıcılara. Sözünü ettiğim numaratörden herkes üçerli beşerli sıra almak yerine sadece kendisine verilen bir fiş hakkını kullansa belki bu sorun zaten çözülecek.

 

Tüm yaşananlardan sonra aklımda yine o klasik cümle. Biz daha olmamışız. EĞİTİM ŞART ..