İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılar, finans dünyasında altının yükselerek öne çıkmasına neden olmuştu. Şimdi altın, savaş sırasında elde ettiği kazanımlarını geri vermeye başladı. Küresel piyasalarda ons altın güçlenmesini durdurdu. Dolar kurundaki yükseliş, jeopolitik risklerin zayıflamış olması ve ons altına olan talebin de gerilemesiyle düşüş hız kazandı.

GRAM ALTIN BİN 798 LİRA

Ons altın güne 1977 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1957 dolar, en yüksek de 1978 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 1963 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise güne bin 808 liradan başladı. Gün içinde en düşük bin 793 lira, en yüksek de bin 819 lirayı gördü. Şu sıralar bin 798 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 3 bin 25 liradan, tam altın ise 12 bin 19 liradan alıcı buluyor.

ALTINDA DÜŞÜŞÜN NEDENLERİ

Jeopolitik risk ve küresel ekonomik sorunların yoğunlaştığı anlarda altın fiyatları hızlı yükseliş gösterse de sonrasında nefes alacak alan oluşturuyor. Ons altında tarafında görülen düşüşün de bu sebeplerle oluştuğu öne sürülüyor.

O yollar trafiğe kapatılacak! O yollar trafiğe kapatılacak!

FED BAŞKANI POWELL'IN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Fed Başkanı Jerome Powell yarın 17:15'te yapacağı konuşma da piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Powell'ın konuşması kısa vadeli faiz oranlarının düzenlenmesi ve ABD doları üzerinde etkili oluyor. Fed Başkanı Powell'ın konuşması akabinde ABD hazine tahvilleri faizlerinde yükselişin görülmesi halinde altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşabileceği belirtiliyor.

Editör: Necmettin Dursun