Fransız yayın organı Libération'un haberine göre, geçen ay Dijon ve Lyon gibi şehirlerde yapılan grevlerin ardından, Apple'ın Fransa'daki mağazalarının sendika temsilcileri Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak iPhone 15 lansmanı öncesinde ülke genelinde ek grev ve gösteriler planlıyor.

Yarı robot hamam böcekleri arama kurtarma görevlerinde kullanılacak Yarı robot hamam böcekleri arama kurtarma görevlerinde kullanılacak

Fransa'daki Apple Store perakende çalışanlarını temsil eden CTG, CFTD, UNSA ve CIDRE gibi sendikalar, şirketle yürüttükleri zorunlu yıllık müzakerelerde başarısız oldular. Fransa'da yasalar, birçok özel işletmenin çalışan maaşlarını yıllık olarak yeniden müzakere etmesini gerektiriyor.

Libération'un haberine göre sendikalar, mağaza yönetiminin şu anda sadece %4,5'lik bir artış teklif etmesi nedeniyle, çalışanların artan enflasyonla başa çıkmalarına yardımcı olmak için maaşlarda talep edilen %7'lik artış için anlaşma sağlamakta zorlanıyor. Sendikalar ayrıca Apple Mağazaları için işe alımların dondurulmasına son verilmesini ve hangi pozisyonda olurlarsa olsunlar çalışanlar için kurumsal sosyal haklar konusunda daha fazla eşitlik sağlanmasını istiyor.

22 EYLÜL'DE HAREKETE GEÇECEKLER

Bir CGT temsilcisi Libération'a yaptığı açıklamada, Amerikan firmasının Fransa'daki mağazalarının "dörtte üçünün" iPhone 15 ve en yeni Apple Watch modellerinin satışa sunulacağı 22 Eylül Cuma günü harekete geçebileceğini ve greve gidebileceğini söyledi. Grev 23 Eylül Cumartesi günü de devam edecek.

İPHONE 15 ALMAK İSTEYENLER UZUN SÜRE BEKLEYEBİLİR

Paris'teki Apple Opéra mağazasında da bir gösteri düzenlenecek. Etkileyici mimarisiyle tanınan mağaza eski bir bankanın içine inşa edilmiş ve şehrin popüler bir turistik bölgesinde Théâtre National de l'Opéra'nın yakınında yer alıyor.

CFDT temsilcisi Albin Voulfow Libération'a yaptığı açıklamada müşterilerin mağazadan alışveriş yapmalarının engellenmeyeceğini ancak gösterinin gürültülü olacağını ve en yeni iPhone'u almak isteyenlerin yanlarında sabırlı olmaları ve uzun süre beklemeye hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER 7