Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçenin Şerefiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonuna yüzleri maskeli ve silahlı 3 şahsın saldırı düzenlediği belirtildi. Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucunda, akaryakıt istasyonu çalışanlarının alınan ifadelerinde, saat 02.20 sıralarında istirahat etmek için içeride bulundukları esnada yüzleri maskeli ve elinde silah bulunan 3 şahsın iş yerine gelerek kapıyı açmak istediklerini, kapının kilitli olması nedeniyle kapıyı kırmaya çalıştıkları esnada herhangi bir şey talep etmeden koşarak ayrıldıklarını beyan etti. 


Asayiş Müdürlüğü Cinayet/Gasp Büro Amirliği görevlilerince oluşturulan özel ekip tarafından olayının şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, akaryakıt istasyonunun giriş/çıkış ve çevre güzergâhlar üzerinde bulunan güvenlik kameraları olay öncesi ve sonrası incelenmeye alındı. Şüphelilerin akaryakıt istasyonunun bulunduğu sokak veya mahallede ikamet edebileceğini de değerlendiren polis ekipleri, olayın faillerinin A.İ., V.K. ve L.Ö. olduğunu tespit etti. 15 Nisan'da yapılan operasyonda A.İ., V.K. ve L.Ö. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, ikamet ve üst aramalarında ise 1 adet av tüfeği, 3 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet kar maskesi ele geçirildi. 
Akaryakıt istasyonunda gündüz çalışan personelleriyle kavga ettiklerinden dolayı olayı gerçekleştirdiklerini ifade eden şüphelilerden L.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.İ. ve V.K. ise tutuklandı. 

Editör: TE Bilisim