Van İl Jandarma komutanlığı tarafından Başkale ilçesinde, terör örgütüne ait silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 4 Mart tarihinde, Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında, PKK terör örgütü üyelerine, örgütün şehir ve mahalle yapılanması ile teröristlerin barınma alanlarına yönelik, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kemal Zeren operasyonu yapıldığı bildirildi.

 

Düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin evleri ile teröristlerin kullandığı sığınaklarda; 50 kg amonyum nitratlı gübre ile hazırlanmış 1 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 AK-47 piyade tüfeği, bu tüfeğe ait 4 şarjör ile 109 fişek, 3 el bombası, 1 güneş enerjisi paneli, 1 takım terörist kıyafeti, 2 AK-47 piyade tüfeği hücum yeleği, 1 uyku tulumu, yazlık ve kışlık olmak üzere 1’er askeri gömlek, çok sayıda dijital eşya ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

 

12 KG’LIK EYP İMHA EDİLDİ

Operasyonda ayrıca tespit edilen 12 kg’lık 6 büyük tüp ile hazırlanarak yola tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcı yerinde imha edildiği bildirildi.

 

Editör: TE Bilisim