ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü öncülüğünde Van YYÜ’de okula yeni gelen öğrencileri terörden korumak amacıyla kurdukları stantlarda bilgi veriyor. Polis ekipleri aynı zamanda yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı uyarılar yaparken, günün her saatinde kendilerine ulaşabileceklerini söylüyor.

 

Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü öncülüğünde örnek bir çalışmaya imza attı. Bir ayı aşkın süre boyunca proje üzerinde çalışma yapan Van TEM polisi yaptığı çalışmanın ardından Van’ın en önemli noktalarından olan Van YYÜ’de kurdukları stantlarda öğrencilere bilgi veriyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Van merkez ve ilçelerinde terörün tamamen bitmesi için mücadele eden Van polisi, öğrencilerin terör kurbanı olmaması için Van YYÜ’de stant kurdu.

 

 

ÖĞRENCİLERLE BİREBİR MUHATAP OLUYORLAR

 

Kurulan stantlarda öğrencilerle birebir görüşme yapan polis ekipleri yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı öğrencileri uyardı. Kurulan stantlarda öğrencilere bilgilendirme amaçlı el broşürü dağıtılırken, birebir öğrencilerle muhatap olan polis memurları 24 saat boyunca onlar için hizmet etmeye hazır olduklarını vurguladı. Öğrencilere günün her saatinde kendilerine ulaşılabileceğini anlatan polis ekipleri, acil durumlarda 155 Polis İmdadı aramalarını istedi. Stantlara uğrayan öğrencilere özellikle terör örgütler, hırsızlık, cinsel istismar, dolandırıcılık vb. gibi konularda bilgi veren polis ekipleri, broşürlerde yazılı olan mail adreslerinden kendilerine direkt ulaşabileceklerini vurguladı.

 

 

Öğrenciler ise polis ekiplerine yaptıkları bu çalışmadan dolayı teşekkür ederek, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta kendilerine ulaşacaklarını söyledi.

 

Editör: TE Bilisim