Van İ Jandarma Komutanlığı tarafından PKK’nın kış üslenme alanlarına yönelik düzenlenen operasyonda bulunan 5 sığınak içinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi. 

 

Van İl Jandarma Komutanlığınca PKK’nın kış üslenme alanlarına yönelik aralıksız devam eden operasyonlar kapsamında; 24 Nisan günü, Başkale İlçesi Tahıl Mahallesi kırsalında icra edilen Şehit Jandarma Onbaşı Abdulkadir Gedik operasyonunda teröristler tarafından kullanılan 5 sığınak tespit edildi.

 

 

Sığınaklar içerisinde el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan, 2 adet büyük tüp, 1 adet piknik tüpü, 220 metre elektrik kablosu, 45 kutu alüminyum boya, 4 adet batarya bloğu, yarım bidon benzin, 15 litre mazot, 2 adet patlayıcı düzenek ve anahtar ile çok miktarda yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.

 

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sığınak yalıtımı için kullanılmak üzere çok sayıda sandviç panel bulunan 5 adet sığınak imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.” Denildi.

 

Açıklamanın devamında, “Bölgemizde halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir.” İfadelerine yer verildi.

 

İŞTE İMHA EDİLME ANI

 

 

Editör: TE Bilisim