Van’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 44 kişiden 11 kişi “Terör örgütüne üye olmaktan” tutuklandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Van merkezinde ve ilçelerinde meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesi kapsamında, PKK terör örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

 

VAN MERKEZLİ OPERASYONDA 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

 

24 Kasım 2018 günü Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri, sokak eylemlerine katılıp organize ettikleri ve 27 Kasım öncesi eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 45 şahsa yönelik olarak Van Merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Ağrı ve Adana illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda, 44 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların ikamet, iş yeri ve üst aramalarında 1 adet tabanca, fişek, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

 

11 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Gözaltına alınan 44 şüpheli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca 33 şüpheli şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, 11 şüpheli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Editör: TE Bilisim