Van merkez ilçelerinde 3 ay içerisinde meydana gelen 48 oto ve kablo hırsızlığı ile ilgili Van polisi harekete geçti. Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, meydana gelen hırsızlık olaylarının şüphelilerinin kimlik tespiti ve yakalanması için 2 aylık sokak ve kamera çalışması yapıldı. Çalışmalar sonucunda 3 şüpheliyi tespit eden polis ekipleri, şüpheli şahısların çalıntı araç ile Türk Telekom’a ait yer altı kablolarını Van merkez Tuşba İlçesi Özalp Karayolu civarında ıssız bir bölgede topladıkları tespit edildi. 

 

 

 

Çaldıkları kabloları bakır haline getirmişler

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Şüpheli şahısların topladıkları kabloları burda yakmak suretiyle bakır haline getirdikleri, şüpheli şahısları yönlendiren ve aynı zamanda hurdacılık yapan (R.D.) tarafından satın alındığı tespit edilmesi sonrası; 24 Aralık 2018 günü görevlilerimizce yapılan operasyonda; şüphelilerin çalmış olduğu 25 FV 271 plaka sayılı Ford Transit marka araç ile (Ö.A.), (M.B), (A.B). (R.D.) ve (S.S.) isimli (5) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheli şahısların ikamet ve üst aramalarında; 5 Adet Tabanca, ​1 Adet Tüfek, 29 Adet Fişek, 13 Adet Ses Fişeği, 8 Adet Oto Teybi, 4 Adet Matkap, 4 Adet Bijon Anahtarı, 1 Adet Demir Makası, 1 Adet Kaynak Makinası, 1 Adet Lehim Makinası, 1 Adet Projektör, 1 Adet Oto Gösterge Paneli,

 

 

 


1 Adet Kron Marka Bisiklet, 18 Kg Bakır Kablo, 85 Kilogram Kuruyemiş, 1 Adet Yelek, 1 Adet Mont, Çok sayıda tabanca kabzası, kapak takımı ve şarjör parçaları ele geçirilmiştir.” Denildi. 
 
Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan 5 kişiden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim