ŞEHRİVAN HABER: Olay 3 Nisan tarihinde Van’ın İpekyolu İlçesi Cevdetpaşa Mahallesi 2 Nisan Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir iş yerinde meydana geldi. Gasp girişimi sonrası iş yerinde bulunan çalışanların polise haber vermesi üzerine, olay yerine gelen polis ekipleri işyeri çalışanlarının beyanlarına başvurdu. Çalışanların beyanlarına göre “yüzü maskeli ve elinde silah bulunan bir şahsın işyerine gelerek, elinde bulunan poşeti kasiyere uzatarak, kasada bulunan paraları poşete koymasını, aksi takdirde ateş edeceğini söylemesi üzerine, içerde bulunan çalışanlar tarafından şüpheli şahsa yönelik yapılan ani hamle esnasında bir el ateş ettiği ve koşarak dışarı çıktığı, iş yeri dışında tekrar bir el daha ateş ederek ayrıldığını” belirtildi. 

ÖZEL EKİP KURULDU

Yaşanan olayın ardından Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü Cinayet/Gasp Büro Amirliği ekiplerince, özel ekip oluşturuldu. Özel ekip olayının şüphelilerini yakalamak için iş yerinin giriş, çıkış ve çevre güzergâhlar üzerinde bulunan 50 güvenlik kamerasını inceledi. 

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şüphelinin iş yerinin bulunduğu sokak veya mahallede ikamet edebileceği değerlendirilerek 8 Km’lik alanda yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelinin Z.A. olduğu tespit edilmesi üzerine; 9 Nisan günü polis ekiplerince, yapılan operasyonda, Z.A. ve olay öncesi yanında bulunan M.E. yakalanarak gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan Z.A.’nın ifadesinde parası olmadığından dolayı kurusıkı tabanca ile olayı gerçekleştirdiğini ifade etti belirtildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden M.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Z.A. ise tutuklandı.

Editör: TE Bilisim