Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylar ve yapılan açıklamalarla ilgili açıklama yaptı.

Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada, özellikle 2010-2011 Şampiyonluk Kupası'nın tartışmalarının, açık ve doğru olmayan hedeflerle geniş kitlelere iletildiğini ve bu durumun büyük bir yalan olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, kupanın hukuki yollarla geri alınabileceği beklentisinin boşa vakit kaybı olduğunu ve bu tür yalanların, oy toplamak veya başka amaçlarla kitleleri manipüle etmenin bir tür ahlaksızlık olduğunu dile getirdi.

Son olarak, 2010-2011 şampiyonluk kupasının sonsuza dek kulüp müzesinde kalacağını ve herkesin ziyaret edebileceğini sözlerine ekledi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Trabzonlu siyasetçiler temsil ettikleri partinin ismi ne olursa olsun kendilerini destekleyen kitleleri yanıltıyor, toplumsal kutuplaşmaya sebep olup, çatışma ortamı yaratıyor. Söz konusu siyasetçilerin; "2010-2011 Şampiyonluk Kupası kimde biliyoruz" şeklindeki hedefi açık söylemleri de "Bir gün hukuk tecelli ettiğinde kupa müzemize gelecek" söylemleri de açıkça geniş kitlelere söylenen büyük bir yalandır. 2010-2011 şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesine yönelik TFF Yönetim Kurulu'na yapılan başvuru önce TFF Yönetim Kurulu, ardından da TFF Tahkim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Bu karara karşı AİHM'e yapılan başvuru da reddedilmiştir.

Arda Güler, Real Madrid tarihine geçti! Arda Güler, Real Madrid tarihine geçti!

Aynı konuda UEFA'ya yapılan başvuru UEFA, ardından CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. FİFA'ya yapılan başvuru FİFA, ardından CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Bu şekilde 2010-2011 şampiyonunun Fenerbahçe Spor Kulübü olduğu futbolu düzenleyen ulusal ve uluslararası kuruluşların kararları ve bu kararlara karşı yapılan hukuki başvuruları reddeden CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi Kararları ile de kesinleşmiştir. 2010-2011 şampiyonluk kupasını bir yerlerde aramak da hukuki başvuru yolları ile geri alınabileceğini beklemek de boşa vakit kaybıdır. İster oy elde etmek için, ister başka bir amaçla bu yalanlar ile kitleleri oylamak da kandırmak da ahlaksızlıktır. 2010-2011 şampiyonluk kupası sonsuza dek müzemizde olacaktır ve ziyarete açıktır."

Kaynak: HABER 7