Bu epey zamandır yazmak istediğim bir yazıydı…

 

Sizi alıp biraz gerilere götürmek istiyorum.

 

Hatırlarsınız geçenlerde İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği güneş enerjisiyle çalışan bir araba tanıtılmıştı. Uzay araçlarına benzeyen güzel bir görüntüye sahipti. Bu aracın tanıtımı sırasında basının yüksek ilgisi son derece önemliydi. Basın mensupları İstanbul’dan Ankara’ya kadar araca eşlik etti. Güneşle çalışan araba Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığın önüne gelince, Bakan Taner Yıldız bu başarılı öğrencileri makamında kabul etmişti. Bu öğrenciler, Avustralya’daki yarışa katılmamız için biraz para eksiğimiz olduğu söylerler.  İhtiyaç duyulan miktarın 180.000 TL olduğu basın huzurunda söylenir. Bakan Taner Yıldız ise hiç bozulmadan 30 bin TL’yi bu öğrencilere vereceğini söyledi.

 

Tamda konumuz bu.

 

Bu kadar başarılı öğrencilere 180 Bin TL çok mu acaba. Emin olun bu haberi dikkatlice dinleyenlerin birçoğu buna “Yazık” demiştir. Bu öğrencileri aramak, bunları mert birinin adresini vermek geldi içimden. Mert kişinin kim olduğunu söyleyince eminki birçoğunuz bana hak verecektir.

 

Öğrencilerin bu çalışmalarının karşılığını alamadığını görmek beni açıkçası üzmüştü. Eğer bunlar Sayın Hüseyin Çelik’e gitmiş olsalardı emin olun 180 Bin TL’yi verir, üzerine 50 bin TL fazla harçlık verirdi. Hüseyin ÇELİK Bakan iken, ne kadar kısa sürede işler yaptığını birçoğunuz şahit olmuşsunuzdur.

 

Bu kişi, sorunlara çözüm üretebilen, bir işin nasıl olmayacağını değil, nasıl çözüleceğini bilen, ilgili adamları aradığında sözü baş üstüne tutulan biri. Bu hadise Sayın Çelik’e gitseydi, cana yakınlığıyla İTÜ öğrencilerini kendisine hayran bırakacaktı. Çünkü çözüm bulma noktasında uzmanlaşmış biri.

 

Van’dan böyle birinin çıkması, her Vanlı gibi beni de çok gururlandırıyor. Hüseyin beyin büyüklüğü il dışına çıktığınızda daha iyi anlaşılıyor. İlimiz bu adamı iyi anlayamadı. Kendisinin ne kadar başarılı biri olduğu bilinmektedir. Görevlerindeki çalışmalarıyla herkesi kendisine hayran bırakmıştır.

 

Gıda Toptancılar Sitesinin, her cuma sabahı Sütçü Fevzi’de kahvaltısı olur ve yine geçen hafta kahvaltıdaydık. Geçen hafta Van’a gelen bakanlar arasında Sayın Çelik de vardı. Kahvaltı salonuna bakan bey girer girmez alkışlarla karşılandılar. Hüseyin Çelik kahvaltı salonunda bulunan tüm herkesle tek tek tokalaştı. Hüseyin Beyin rüzgârı diğer bakanları gölgede bırakacak kadar farklıydı.

 

Herkes, Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olabilir mi diye merakla Çelik’in ağzında bir söz bekliyordu.

 

Ama bir kez daha umutlu gözler Çelik’in ardında bakakaldı…