Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yıllık basın değerlendirme toplantısında konuştu. Bakan Güler yapılan operasyonlar çerçevesinde terör örgütlerine geçit verilmediğini kaydetti. Güler 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yapılan operasyonlar sonucu 2 bin 84 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü! Su faturasından dolayı köy muhtarını öldürdü!

"Sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridoru parçalanmıştır"

Bakan Güler terörle mücadeleye yönelik şunları kaydetti:

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; tehditleri sınırlarımıza dayanmadan, kaynağında bertaraf etmeyi öngören dinamik ve proaktif savunma ve güvenlik stratejimiz çerçevesinde, terörle mücadelesini başarıyla sürdürmektedir. İcra ettiğimiz operasyonlarla, bölücü terör örgütü yurt içinde bitme noktasına gelirken, sınır ötesinden ülkemize yönelik saldırılar da bertaraf edilmiş, sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridoru da parçalanmıştır.

"Kapsamlı hava operasyonları ile toplam 1110 hedef imha edildi"

Bu kapsamda, 1 Ocak’tan bugüne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; 2 bin 84 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Özellikle, son 4 ayda icra ettiğimiz Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik bir kısmında karadan ateş destek vasıtalarının da kullanıldığı etkili ve kapsamlı hava operasyonları ile toplam 1110 hedef imha edilmiş, 820 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece teröristlere ağır bir darbe indirilerek kararlılığımız gösterilmiştir.

Kaynak: ANADOLU AJANSI