Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ‘Türkiye Yüzyılı’nın bir hayal olmadığını herkese göstermeliyiz. Van’a geldiğimde şunu fark ettim. Teşkilat uyum içerisinde çalışıyor. Her biriniz birbirinize saygı, sevgi ve huzur içerisinde çalışıyorsunuz. Halkımız bize güveniyor." dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, sabah saatlerinde Van Ferit Melen Havalimanı’nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ve il protokolünce karşılandı. Bakan Göktaş, buradan Van Valiliğini ziyaret etmek üzere şehir merkezine geçerek Valilik şeref defterini imzalayan ve Vali Ozan Balcı ile makamında bir süre görüştü. Bakan Göktaş, daha sonra AK Parti Van İl Başkanlığına geçti. Burada toplanan partililere hitap eden Bakan Göktaş, Van’a ilk defa geldiğini belirterek, “Sizlerle bir arada olduğum için büyük bir memnuniyet duyuyorum. Böyle coşkulu bir teşkilatla karşılaştığım için hem gururlu hem de ayrıca mutluyum. Başkanımızı ve tüm teşkilat üyelerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Van, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir. Bize düşen de tarih boyunca barış ve huzur içinde nasıl yaşandıysa şimdiden sonra da aynı barışı ve huzuru sürdürmek” dedi.

21 YILDIR MİLLETİMİZ İÇİN DURMADAN YORULMADAN ÇALIŞIYORUZ

AK Parti iktidarları boyunca birçok başarı elde ettiklerini dile getiren Bakan Göktaş, şöyle devam etti: “Türkiye, 21 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir noktaya geldi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da birçok hizmet yaptık. Bugün zaten bazı açılışlarımızı da gerçekleştirmek üzere bulunuyoruz. Van depreminden sonra kısa bir sürede 32 bin TOKİ konutunu vatandaşlarımıza teslim ettik. Bunlar, gerçekten partimizin yüz akı hizmetlerdir. AK Parti olarak 21 yıldır aziz milletimiz için durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz. AK Parti iktidarları döneminde memleketimizin her köşesine ulaşmak için elimizden geleni yaptık. ADEM ASDEP personeli olmasa bile bizim teşkilatlarımız gece gündüz yorulmadan durmadan hiç of demeden çalışmaya devam etti ve hizmetleri gerekli yerlere götürdü. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum.”

SED ÖDEMELERİ KAPSAMINDA 4 BİN 553 ÇOCUĞA NAKDİ DESTEK VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Van’da farklı başlıklarda da çalıştıklarını söyleyen Bakan Göktaş, “7 tane sosyal hizmet merkezimiz (SHM) var. Aile sosyal destek programı (ASDEP) personelimiz var. Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinden faydalanan depremzedelerimiz var. Kahramanmaraş depreminden etkilenen vatandaşlarımızla da birlikte 45 bin vatandaşımız yararlandı. Van’da 14 çocuk evimiz var. Toplam kapasitemiz 82, bu evlerimizde de 73 çocuğumuz kalıyor. 1 çocuk evleri sitemiz var. Çocuklarımız için 2012 yılından bugüne kadar 250 milyon liranın üzerinde harcama yapmışız. Sosyal Ekonomik Destek (SED) Programı bünyesinde ailesinin yanında destek verilen çocuk sayımız 4 bin 553.

BAKAN GÖKTAŞ: VAN’DA, 79,5 MİLYON LİRALIK YATIRIM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Bakanlığımıza bağlı 60 kapasiteli bakım ve rehabilitasyon merkezimiz var. 356 kapasiteli 2 özel engelli bakım merkezimiz var. Ayrıca bakanlığımıza bağlı, 1 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 33 yaşlımıza hizmet sunuyoruz. Van’da, 79,5 milyon liralık yatırım çalışması devam ediyor. Tamamlanan proje tutarı 16,7 milyon lira. Kasım ayı içerisinde Özalp ilçesinde sosyal hizmet merkezinin açılışının müjdesini veren Bakan Göktaş, “Başkale ilçesinde belediye tarafından bakanlığımıza tahsis edilen bina sosyal hizmet merkezi olarak kullanılacak. Sosyal hizmet kampüsü olarak Türkiye’de ikinci olacak Van Sosyal Hizmet Kampüsü, 67 bin 961 metrekarelik alan üzerinde temelini bugün atacağız.” diye konuştu

AK PARTİ’NİN BİR İCRAAT VE HİZMET PARTİSİDİR

AK Parti’nin bir icraat ve hizmet partisi olduğunu belirten Bakan Göktaş, “Kovid gibi küresel bir sorunun bütün ekonomileri yerle bir ettiği bir dönemden sonra ‘Asrın Felaketi’ni maalesef yaşadık. Allah bir daha bizleri böyle acılarla imtihan etmesin. Depremin ne olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Deprem sonrası da tüm kurumlarımız personellerimizle gece gündüz canla başla çalıştı, çalışmaya devam etti. Depremden zarar gören bütün illerimizin yaralarını en hızlı şekilde sardık, sarmaya da devam ediyoruz. Böylesine zor bir dönemden geçtiğimiz seçimlerde teşkilatımız büyük bir özveriyle çalıştı.

BAKAN GÖKTAŞ: VAN’A GELDİĞİMDE ŞUNU FARK ETTİM…

İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması

Cumhurbaşkanımızı bir kere daha hak ettiği yerde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bunda her bir teşkilat mensubumuzun emeği çok fazla. Şimdi önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Van’da son seçimde, katılım oranı yüzde 80’nin biraz altında. Katılım oranını artırmalıyız. Gece gündüz durmadan yorulmadan çalışmaya devam edelim. Oy oranımızı artırmak için ulaşabildiğimiz herkese ulaşmalıyız. Daha fazlasını yapmalıyız. Geçmişte daha yüksek oylar aldık. Yine alabiliriz. Gereken tek şey, ayrı gayrı demeden, çok sıkı bir saha çalışması yapmak. Sıkı çalışmalı ve ‘Türkiye Yüzyılı’nın bir hayal olmadığını herkese göstermeliyiz. Van’a geldiğimde şunu fark ettim. Teşkilat uyum içerisinde çalışıyor. Her biriniz birbirinize saygı, sevgi ve huzur içerisinde çalışıyorsunuz. Halkımız bize güveniyor. Bu güvenin boşa olmadığını gösterelim. Ekmeğimizin, tuzumuzun ortak olduğunu gösterelim. Kaderimizin ortak olduğunu gösterelim. Elini sıktığımız, evine gittiğimiz, iş yerinde ziyaret ettiğimiz her vatandaşımıza, zorlukları beraber aşacağımızı gösterelim. Milletimizin tek isteği var. AK Parti teşkilatımızı sahada görmek. Yanında görmek. Komşularımızın, arkadaşlarımızın, akrabalarımızın ellerini samimiyetle tutalım. Gözlerinin içine samimiyetle bakalım. Hizmetlerimizi, yaptıklarımızı çok iyi anlatmamız lazım.

“EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE SEÇMENE GİDELİM”

Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde gösterdiğimiz başarıyı inşallah yerel seçimlerde de gösterelim. Biz birbirimize yakın olursak, seçmen de bize yakın olur. Tüm teşkilatımız, her bir teşkilat mensubumuz el ele, gönül gönüle seçmene gidelim. Bugün yaptığımız gibi önümüzdeki süreçte de küskünlükleri, kırgınları bir kenara bırakalım bir dava ile aynı çatı altında el ele yürümeye devam edelim. Bize yakışan bir kardeşlik dayanışmasıdır. Hepinizi sevgiyle selamlıyor; Van için, Türkiye için, AK Parti için verdiğiniz tüm emekler için Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Necmettin Dursun