Memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranlarının belirmesinde yarın sürecin sona ereceğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Bundan sonra da tüm çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma anlayışımızı sürdüreceğiz" dedi.

Memur maaşı zam oranı belirlenmesinde sona gelindi. Memur ve memur emeklilerin gözü, Hakem Kurulu toplantılarından çıkacak sonuca çevrildi. 1 Ağustos'ta başlayıp, 22 Ağustos'ta sona eren 7 Toplu Sözleşme görüşmelerinde taraflar, 2014 ve 2015 yıllarında uygulanacak memur ve emeklileri için zam oranında anlaşma sağlayamadı.

Zam oranı dışında sosyal hakların da görüşüldüğü toplantılarda, Kamu İşveren Heyeti ile sendikalar arasında 11 hizmet kolunun tamamında mutabakat sağlandı. Memur-Sen'in başvurusuyla 26 Ağustos'ta çalışmalarına başlayan kurul Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında 4'üncü kez bir araya geldi.

HAKEM KURULU YARIN SON KEZ TOPLANACAK

Daha önceki Toplu Sözleşmelerde de devreye giren Hakem Kurulu, zam oranına karar vermek üzere toplantılar gerçekleştiriyor. Hakem Kurulu, 11 kişiden oluşuyor, heyetin en geç 31 Ağustos'a kadar zam oranına karar vermesi bekleniyor.

KARAR AÇIKLANACAK

Kurul, yarın memur ve memur emeklilerine 2024 ve 2025 yılları için yapılacak zam oranlarıyla ilgili kararını açıklayacak. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan da bir açıklama geldi.

"TÜM ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA KARŞI KORUMA ANLAYIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

WhatsApp'a yeni özellik geliyor: Sohbet balonları değişecek! WhatsApp'a yeni özellik geliyor: Sohbet balonları değişecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar hiçbir kamu görevlisini, çalışanı, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmediğini, bundan sonra da ezdirmeyeceğini belirten Işıkhan, şunları söyledi: Hakem Heyeti'nin vereceği karar nihai karardır. Hizmet kollarında ve uzlaştığımız 341 maddede kamu çalışanlarımıza önemli haklar sağladık. Bundan sonra da tüm çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma anlayışımızı sürdüreceğiz.

Editör: Şaban Beyazsaç