AK Parti Gevaş belediye encümen adayları belli oldu! İşte aday listesi... AK Parti Gevaş belediye encümen adayları belli oldu! İşte aday listesi...

Bakan Yamuklu ardından Gevaş’a geçti. Gevaş’ta konuşan Yamuklu ilçenin tarım açısından önemine dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız cuma günü gelecek. Bizler Cumhurbaşkanından bakanlarına kadar vatandaşımızla her daim iç içe olmak, onlarla beraber hemhal olmak üzere Bakan olduğumuz andan itibaren Türkiye’nin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına bütün şehirleri il il, ilçe ilçe geziyoruz. Buradaki amacımız sizlerle beraber olup sizlerin bize ileteceği hususları sizlerden dinlemek. Büyük faydası var bizler için. Gevaş çok önemli bir tarım ilçesi. Bizler de buna ilişkin bu zamana kadar Bakanlık olarak desteklerden tutun da yapılacak ve yapılmış olan projelerin tamamlanmasına dair bu dizi hususları yerine getirmeye çalışıyoruz” diye aktardı.

“SON 21 YILDA GEVAŞ’A YAPILAN YAKLAŞIK 300 MİLYON LİRALIK BİR DESTEK VAR”

Bakan Yamuklu, ilçeye yapılan yatırımlara değinerek, “Son 21 yılda Gevaş’a yapılan yaklaşık 300 milyon liralık bir destek var. 2 bin 500 dekarlık bir arazinin suya kavuşması, yaklaşık 400 bin tohum ve fidanın toprakla buluşturulması gibi hususlar var. Ancak biz bunların yeterli bulmuyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafını dolaşırken bizler tarımsal üretim potansiyeline sahip bütün illerimizi, bütün ilçelerimizi bulundukları konumdan bir öteye taşımak için birçok projeler geliştiriyoruz ve bunları da peyderpey açıklıyoruz. Çünkü bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket edip vatandaşımızla bir bütün olarak bunun yapılabileceğine inanan bir Cumhurbaşkanının ve onun yol arkadaşlarının bu gayretle ancak mümkün olabileceğine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ