Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğinin önümüzdeki ay kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir çalışma yaptıklarını belirten Bakan Tekin "Müfredatı hafifleteceğiz.

"DERSLERDE SADELEŞMEYE GİDİLECEK"

Buna göre ders müfredatında değişikliğe gidilmesine karar verildi. Tekin, müfredatın çok ağır olduğunu ve derslerde sadeleştirmeye gideceklerini duyurdu.

Sokak köpeği çocuğa saldırdı Sokak köpeği çocuğa saldırdı

Bakan Tekin'in açıklamaları şöyle: "Kasım ayının sonu veya aralık ayının ortası gibi müfredat değişikliği yapacağız. İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve çıkartacağız. Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız."

ÖĞRETMEN ATAMALARINDAN MÜLAKAT

“Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Konu Meclis’te. Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Ama takdir edersiniz ki, atamalar tek başımıza alacağımız bir kararla olmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz.

Editör: Necmettin Dursun