Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi.

“FİKİR VE AHLAK PLANINDA TARİHİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜ YAŞANMIŞTIR”

Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü: Yılda 100 kişi ölüyor! Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü: Yılda 100 kişi ölüyor!

Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, güzel ahlâkı tamamlamak üzere bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Akman, “Peygamber Efendimizin dünyaya gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük dönüşümü yaşanmıştır. Cahiliye döneminde yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar, Peygamber Efendimizin yolunda giderek, kardeşliğin, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır” dedi.

BAŞKAN AKMAN’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Kandillerin, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin yaşandığı, dünyanın aydınlandığı en özel günler olduğunu kaydeden Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm Tuşbalı hemşehrilerimin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu bu mübarek gecenin birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Fatmanur Polatcan