İpekyolu ilçesinde yapılan çalışmalarda sonra yeni dönemde yapılması planlanan çalışmaları açıklayan Aydın, başta Bilim Merkezi olmak üzere ilçeye katkı sunacak çalışmaları şu sözlerle anlattı:

2023 YILI İPEKYOLU’NDA EĞİTİM VE BİLİM YILI OLACAK…

Bilim Merkezi'nde gençlerin, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkânın oluşturulacağını ifade eden Aydın, tüm hizmetlerin merkezinde öğrenci ve gençlerin yer alacağına değinerek şunları söyledi: “Gelecek nesillere yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Gençlerimizin spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürütüyoruz. Bu hedef doğrultusunda her alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Van’da ilk olacak “Bilim Merkezi” de o çalışmalardan biri. Bu merkeze 7’den 70’e herkes ilgi duyacak.”

“HAZIRLIKLAR BAŞLADI”

Aydın, “Başta gençlerimize, çocuklarımıza ve Van'da yaşayan tüm hemşehrilerimize farklı bir ufuk açacak bu merkezin inşaat aşamasındaki hazırlıklarına başladık. Şerefiye Mahallesi’nde yapılacak olan Bilim Merkezi, taban alanı 2 bin 200 metrekare, toplam inşaat alanı ise 4 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 50 kişilik planetaryum kapasiteli, bin 300 metrekarelik deney ve simülasyon salonu,150 metrekarelik dijital kütüphane, 100 metrekarelik çok amaçlı salon, 2 adet bilim laboratuvarı ile metal, ahşap ve boya atölyelerini içinde barındıracak bu merkezde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi. 

AYDIN: AMACIMIZ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ OLUŞTURMAK

Geleceğin mimarı olan gençlerin daha iyi bir eğitim alması için çalışma sürdürdüklerini belirten Aydın şunları aktardı. “Benim buradaki amacım bir tane öğrencimizin hayatının kurtulduğunu iyi bir üniversiteyi bitirip ailesine ve tüm insanlığa faydalı bir birey olduğunu görüp bütün yapılan hizmetlerin yüz katına değer olduğunu görebilmek. Gençlerimizin hayata umutla, mutlulukla baktığını görebilmek, onlara yeni ufuklar açabilmektir. Tek amacımız eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak. Bu amaçla çıktığımız yolda yapımını planladığımız İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi’ni Esenler Mahallesinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

SPOR KOMPLEKSİ MÜJDESİ!

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını yürüttüklerini belirten Aydın şunları söyledi: “Spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerimiz her daim devam ediyor. Bu bağlamda bir yeni projemiz olan Kale Spor Kompleksi’ni ilçeye kazandırmayı planlıyoruz. Eskişehir Mahallesi’ndeki Kale Park ve Rekreasyon alanında Kale Spor Kompleksi projesinin müjdesini veriyoruz. Spor kompleksimizde, futbol sahası (35x50), FIFA onaylı futbol sahası (113x76), 2 adet çok amaçlı saha (28x15), 3 adet tenis kortu (36,50x18,50), giyinme-soyunma kabinleri, açık otopark, açık tribün, sosyal donatı alanı ve kafe yer alacak.”

ERÇEK’TEKİ VATANDAŞLARA SOLUK ALDIRACAK PROJE,  “ERÇEK FİLAMİNGO KAFE VE PARK PROJESİ”

Erçek Mahallesinde yapılacak olan Filamingo Kafe ve Park’ın Erçek’teki vatandaşlara soluk aldıracağına inandığını ifade eden Aydın şunları aktardı: “Erçeğe yeni bir yeşil alan kazandırarak ailelerin çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri, çocukların oyun oynayabileceği alanlar oluşturacağız. Proje kapsamında park içinde, sahne alanı, flamingo kafe, seyir terasları, oyun alanları, spor alanları, kameriye alanları, sahil iskele yer alacak.”

FEN İŞLERİ GARAJ VE ATIK MERKEZİ…

Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi! Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi!

Aydın, “Bostaniçi Mahallemizde yapımını planladığımız Fen İşleri Garaj ve Atık Merkezi’nde 300 metrekare idari bina, 225 metrekare bekleme lokal, 450 metrekare depo alanı, 225 metrekare hangar, 250 metrekare araç yıkama yakıt, 450 metrekare araç bakım onarım alanları planlıyoruz. Bu projemizde de tüm çalışmalar başladı. Atık Merkezi’nde İlçe sınırlarında toplanan atıkları ekonomiye kazandırma adına bin metre kare alanda 13 çeşit atığın ayrı olarak toplanıp depolanması sağlanacaktır. İlçemizde oluşan atıklar baz alınarak; Kağıt atık bölümü, Plastik atık bölümü, Cam atık bölümü, Ömrünü tamamlamış lastik, Tehlikeli atık bölümü, Bitkisel atık yağ bölümü, Madeni atık yağ bölümü, Atık pil bölümü, Organik atık bölümü, Elektrik ve elektronik atık bölümü, Tekstil atık ünitesi, Metal atık bölümü, Atık İlaç bölümü ve idari bölümden oluşmaktadır. Atık miktarını belirlemek adına kantar kullanılacak. Ayrıca görüntü kirliliğinin oluşmaması adına en az 1.5 metre çevre duvarı ve atıkların hava şartlarından korunması amacıyla üstü kapalı ortamda muhafaza edilecektir” dedi. 

“İPEKYOLU ÇOCUK AKADEMİSİ İLE ÇOCUKLARIMIZA YENİ UFUKLAR AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çocuk Eğlence Dünyası ve Çocuk Spor Merkezi’nin yapılacağı müjdesini veren Aydın şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı da unutmuyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla belediyemize ait bu etkinlik merkezleri ile hem eğitim alanında hem de spor alanında çocuklarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Buzhane Mahallemizde hayata geçirmeyi planladığımız “Çocuk Eğlence Dünyası” projemiz içinde barındıracağı Hobi Alanları, Macera Oyun Alanları, Parkur Aktivite Alanları, Eğlence Atölyeleri ile çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini hedefliyoruz. Aynı şekilde Yalı Mahallesinde yapılmasını planladığımız, “İpekyolu Çocuk Akademisi” ile çocuklarımıza yeni ufuklar açmayı, hobilerini hayata geçirebilecekleri alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. İpekyolu Çocuk Akademisi içinde; Bilişim ve Teknoloji Atölyesi, Yabancı Dil Atölyesi, Dikkat Toplama Atölyesi, Tasarım ve Beceri Atölyesi, Lego Oyun Odası, Kütüphane, Müzik Atölyesi, Çocuk Yaratıcı Drama Atölyesi, Düşler Atölyesi, Çocuk Bale Atölyesi, Jimnastik Odası gibi birimler yer alacak.” 

AYDIN: ÇOCUKLARI TEMEL SPOR BRANŞLARINDA EĞİTİM ALMAYA HAZIRLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Çocukların gelişimine ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak bir diğer bir projenin Çocuk Spor Merkezi olduğunu aktaran Aydın, “Hafiziye Mahallesinde yapmayı planladığımız Çocuk Spor Merkezi’nde çocuklara hareket kabiliyeti, esneklik ve beceri geliştirmeye yönelik çeşitli spor aktiviteler yaparak bedenlerini temel spor branşlarında eğitim almaya hazırlamayı hedefliyoruz. Spor merkezinde alanında uzman eğitmen eşliğinde, jimnastik, yoga, zumba, boks, kick boks, karate, tekvando, bale, kardiyo ve modern dans branşlarında eğitimler verilecek” dedi. 

ÇOCUKLARIN EĞLENEREK ÖĞRENMESİNİ DESTEKLEYECEK PROJELER

Aydın, “Vali Mithat Bey Mahallesi Oğuz 3. Sokakta, İpekyolu Belediyesi Matematik ve Bilim Parkı ile Hafiziye Mahallesi Gölbaşı 4. Sokakta İpekyolu Belediyesi Çocuk Oyun Sokağı’nı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Aydın, “Bilime ve Matematiğe dayalı oyun alanları ile çocuklarımızın ufkunu genişletecek, onları eğlendirecek, eğlenirken de öğrenmelerine büyük katkısı olacak alanlar yaratmayı amaçlıyoruz. Bu parklarda satrançtan, matematiğe, fen bilimlerinden, müziğe birçok alanda somut örneklerle öğrenmelerini kolaylaştırmayı ve akıllarında kalmasına yardımcı olacak somut alanlar yaratıyoruz. Ayrıca bu yıl ilçe sınırlarımız içerisinde yine 14 adet park projemizi yine hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi. 

“İMKANLAR VE ŞARTLAR DAHİLİNDE BU MERKEZLERİ TÜM MAHALLELERİMİZE KAZANDIRMAYI PLANLAMAKTAYIZ”

Yaşam merkezlerine değinen Aydın, “Bostaniçi Mahallesinde yapımı planlanan Bostaniçi Yaşam Merkezi’nde vatandaşlarımızın taziyelerini kabul edebilecekleri çok amaçlı salon, mescit, mutfak, abdesthane ve 5 adet çok amaçlı atölye yer alacak. Bu merkez mahalle halkı için bir cazibe merkezi olacak. İmkanlar ve şartlar dahilinde bu merkezleri tüm mahallelerimize kazandırmayı planlamaktayız. Bu projelerimizin yanı sıra çizim aşamasında olan projelerimiz de var. Bunları da sırasıyla çizimleri tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Sahil Bandı Cafe ve Şehitlik Anıtı bu projelerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

“VAN’IN HER BİR NOKTADA HİZMETE İHTİYACI VAR”

Aydın, bu yıl çocuk ve park projeleriyle ön planda olduklarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Van’ın her bir noktada hizmete ihtiyacı var ve biz bu noktada kendi gördüğümüz, kendi bakış açımıza göre yapmış olduğunuz projeleri tanıttık. Bu sene çocukları önceleyen, parklara yoğunlaşan projelerimizle ön plandayız. Ülkemizde büyük bir deprem oldu. İnşallah bu tür depremlerle bir daha karşılaşmayız. Biz de deprem bölgesindeyiz. Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Her binayı depreme göre, yapı yönetmeliklerine göre yapmamız gerekiyor. Bu noktada hemşehrilerimize ve Belediyemize çok büyük görev düşüyor. Biz denetimlerimizi en üst seviyede yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hepimiz dikkat etmeliyiz.”

Editör: TE Bilisim