Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Van Şubesi Müdürü Metin Er, VANTB Başkanı Nayif Süer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, TMO’nun 2023 yılı hububat alımı konusu gündeme geldi. Ziyaret sonrasında açıklama yapan başkan Süer, “TMO Van Şubesi Müdürlüğü, 2023 yılı hububat alımına başlıyor. TMO Van Şubesi ile lisanslı deposu bulunan Şevginler Holding arasında protokol imzalanmıştır.” dedi.

Başvurular VANTB’ye yapılacak

Çiftçilerin, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) kaydını Van Ticaret Borsası’na yaptıktan sonra, ürün satışlarının TMO Van Şubesi’ne yapılabileceğini anlatan Süer, “Gerçek kişi olan çiftçilerimiz veya tüzel kişilik olarak çiftçilik yapan firmalar, TÜRİB kaydını borsamıza yaptıktan sonra ürün satışlarını gerçekleştirebileceklerdir. Bölgemize hayırlı olsun.” beyanında bulundu.  

Gerekli evraklar ile müracaat edilmesi gerekiyor

İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu İYİ Parti'de yeni Genel Başkan belli oldu

TÜRİB kaydı için borsaya gelecek olan çiftçilerin, Ziraat Bankası’ndan açılacak ELÜS hesabı belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve yerleşim yeri belgesi ile şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. Tüzel kişilik olan firmalar ise oda kayıt belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri, Ziraat Bankası ELÜS hesabı belgesi, ile müracaat etmeleri gerekiyor. 

Ürünler lisanslı depoda muhafaza edilecek

Ürünler, TMO’nun protokol yaptığı Şevginler Holding Lisanslı Deposu'nda teslim alınacak. TMO’nun satın alacağı hububatlar, 21 bin ton kapasiteli lisanslı depoda muhafaza edilecek. Başta arpa, buğday ve mısır olmak üzere çeşitli hububatlar, TMO Genel Müdürlüğü’nün belirlediği 2023 yılı fiyatları üzerinden satın alınacak.

Çalışan ve üreten çiftçilerimiz gurur kaynağımızdır

Hasat döneminin başladığını söyleyen VANTB Başkanı Süer, “Van’ımız, bölgemiz ve ülkemiz için bereketli topraklarımızda kutsal emek veren çiftçilerimiz için hasat dönemi başlamıştır. Çiftçilerimizin büyük emeği var. Bereketli toprakları ekerek, ülkemize büyük hizmetler veren çiftçilerimizi kutluyorum. Çalışan ve üreten çiftçilerimiz, bizler için birer gurur kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

“Hububat alımları çiftçilerimize hayırlı olsun” diyen VANTB Başkanı Nayif Süer, “TMO’nun hububat alımlarını yapmasını son derece önemsiyoruz. TMO üzerinden yapılan satışla, çiftçilerimizin ürünleri ellerinde kalmıyor. Bu kapsamda başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, TMO Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Güldal’a, TMO Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ümit Orhan’a, TMO Van Şubesi Müdürü Sayın Metin Er ve ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca, lisanslı depoculuk yatırımını Van’a kazandıran ve aynı zamanda üyemiz olan Şevginler Holding Onursal Başkanı Sayın Celal Şevgin’e ve Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Şevgin’e teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ