Gürpınar Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Hayrullah Tanış, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala miting düzenledi. Hayata geçirdiği projeleri ve vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı ile Gürpınar’a yeni bir soluk kazandıran Başkan Adayı Tanış’ın mitingin alanı dolup taştı. Gürpınar Kent Meydanında düzenlenen mitinge Gürpınar’ın çeşitli mahallelerinden katılan vatandaşlar coşku ve heyecanlarıyla dikkat çekti. Gürpınar’a son 5 yılda yapılan eser ve hizmetleri anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Adayı Tanış, yeni döneme ilişkin 17 projesini de tek tek açıkladı.

“GÜRPINAR BELEDİYESİNİN 40 YILLIK BÜTÇESİNE EŞ DEĞER YATIRIM VE HİZMET KAZANDIRDIK”

2019 yılında verilen tüm sözlerin yerine getirildiğini belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Bizler 2019 yerel seçimleri için meydanlarda sizlere bazı sözler vermiştik. Allah’a hamdolsun ki bugün başı dik bir şekilde karşınızda duruyorsak bu sözlerin tamamını bir bir yerine getirdiğimiz içindir. 5 yıldır Gürpınar’ımızda huzur var. Her esnaf ziyaretine çıktığımda yüzlerinin güldüğüne şahit oluyoruz. Biz ortaya koyduğumuz tüm eserlerimizi hükümetimizle, teşkilatlarımızla, il başkanımızla, milletvekillerimizle ve bakanlarımızla birlikte yürütüyoruz. Kaynağı oradan getiriyoruz.  Bugün hayata geçirdiğimiz dev projelerin kaynağı, her ay gelen bütçe ile yapılacak işler değil. Gürpınar Belediyesinin 40 yıllık bütçesine eş değer yatırım ve hizmet kazandırdık. Bu destekler bizlere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve güçlü hükümetimizden geldi. Dedi.

“BİZ PROJELERİMİZLE KONUŞUYORUZ”

Gürpınar’ın kaybedecek bir günü dahi olmadığını söyleyen Tanış, “Buradaki coşku ve heyecan bizlere 31 Mart zaferini müjdeliyor. Allah’ın izniyle tekrar farkla kazanacağız. Biz projelerimizle konuşuyoruz. Biz eserlerimle konuşuyoruz. Biz yatırımlarımızla konuşuyoruz. Verdiğimiz müjdelerin tamamı eser ve hizmet siyasetidir. Boş konuşma siyaseti değildir. “Kişi odur ki bıraka eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.” Hepsinin yerinde yeller esiyor, bundan sonra da Gürpınar AK Belediyecilikle devam edecek. Çünkü Gürpınar Hizmet Belediyeciliğini gördü. Gürpınar Gönül Belediyeciliğini gördü. Gürpınar Eser Belediyeciliği gördü. Gürpınar bundan sonra da Gerçek Belediyecilikle devam edecektir.” dedi.

“HİZMETLERİMİZİ BALTALAMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

2019 yılında Gürpınar’ı AK parti belediyeciliği ile buluşturduktan sonra Gürpınar’ın bütün yollarında AK Partinin hizmetini gördüklerini söyleyen AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “Gürpınar’ın geçmişini biliyoruz. Hizmet ağının ne kadar zayıf olduğunu gördük. Gürpınar’a gelen bütün kaynaklarını sağa sola savurdular. Gelen kaynakların nasıl harcandığının Gürpınar’lıların haberi yoktu. Biz 2019 yılında Gürpınar’ı AK parti belediyeciliği ile buluşturduktan sonra Gürpınar’ın bütün yollarında AK Partinin hizmetini gördük. Geçmiş dönemleri bir daha yaşamamak adına sizlerle son virajda buluşma heyecanını yaşama fırsatı bulduk. Pazar günü yapılacak olan seçimde kararı siz Gürpınar’lı hemşerilerimiz vereceksiniz. Hizmetlerimizi baltalamaya çalışanalar var. Unutmayın her şeyin başı istikrarla başlar ve biter. Biz bu şehirde hem belediyecilik hem de kamu hizmetlerinin en iyi şekilde getirmeye çalıştık. Yapığımız projeler ortada. Özelikle ilçemizin yüzde 50’sinde doğalgaz mevcut. Bu projelerimizi sekteye uğratmaya çalışanlara izin vermemeliyiz. Sizlerden tekrar 31 Mart seçimlerinde Hayrullah başkanı seçerek Gürpınar’ı AK belediyecilikle devam ettirmek.” Şeklinde konuştu.

“BİZİM GÜRPINAR’A DAHA BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR”

Gürpınar’da Hayrullah Tanış ile büyük hizmetler yaptı yaptığını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Biz Gürpınar’ı çok önemsiyoruz. Seçimleri beklemeden Gürpınar’a ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı dinledik esnafımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için çabaladık. Bizim Gürpınar ile hayallerimiz var. Bu hayallerimizi gerçekleştirecek güçlü bir belediye başkanımız Hayrullah Tanış ile başladık onunla devam edeceğiz. Gürpınar eski Gürpınar değil. 2019 itibaren AK belediyecilikle tanışan Gürpınar’da harika işler yapıldı. Gürpınar Van’ın 4’üncü büyük ilçesi haline geldi. Başkanımız nasıl ki Gürpınar’ı köy halinden çıkartıp metropol ilçe yaptıysa bundan sonraki süreçte de daha ileri taşıyacaktır. 31 Marttan itibaren Büyükşehirde Abdulahat bey ile Gürpınar’da Hayrullah başkan ile yola devam edeceğiz. Bizler her yerde söylediğimiz gibi belediyeciliği bilenle yol almak gerekiyor. Bugün Gürpınar’da görüyoruz ki Hayrullah Tanış güzel bir hizmet yaptı. Bu hizmetin artarak devam ettirmesi ustalık dönemine geçiş yaşayacağız. 1 Nisan’dan itibaren Hayrullah Başkanımızla beraber eksik kalan tüm hizmetleri tamamlayacağız. Gürpınar’ı ihmal etmeyeceğiz. Geriye kalan bu iki günde de saha çalışmalarını sürdüreceğiz. Allah’ın izni ile 31 Mart’ta Hayrullah Başkanımız tekrar seçerek Gürpınar’ı AK belediyecilikle devam ettireceğiz.” İfadelerini kullandı.

“GÜRPINAR DÜNDEN BUGÜNE HİÇ ALMADIĞI HİZMETLERİ ALDI”

5 yıllık süreçte Hayrullah başkan ile birlikte Gürpınar ilçesi çağ atlattığını dile getiren AK parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Belediye başkanımızı seçtikten sonra tekrar yoğun bir şekilde saha çalışmalarına devam edecek. 5 yıllık süreçte Hayrullah başkan ile birlikte Gürpınar ilçesi çağ atlattı. Başkanımızın başta Ankara trafiği, milletvekili desteğiyle Gürpınar dünden bugüne hiç almadığı hizmetleri aldı. Hiç bir mahallemiz hizmetsiz kalmadı. Konutlar yapıldı doğalgaz çekildi. Bunda süreçte Hayrullah başkan ile Gürpınar’ı daha ileriye taşımak için bizler göreve geldik. 31 Mart itibariyle Gürpınar AK belediyecilikle devam ettireceğiz. 1 Nisan itibarıyla tekrar Ankara yolunu tutarak başta cumhurbaşkanımızın daha sonrada bakanlarımız kapısını çalarak Gürpınar’ın eksiliklerini tamamlayacağız.” Dedi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gençlerle buluştu! Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gençlerle buluştu!

“GÜRPINAR’IMIZI AK BELEDİYECİLİKLE DEVAM ETTİRECEĞİZ”

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, “İki aydır saha çalışmalarını yürütüyoruz. Bizler istiyoruz ki iktidar gücünü milletimizle buluşturalım. Başta Van olmak üzere Gürpınar’ımızı AK belediyecilikle devam ettirmek olsun. Kimlerin bu memleket için neler yapacaklarını neler yapamayacaklarını görüyoruz. Kin nefret siyaseti bitti. Bundan sonra milletin istediği şekilde hizmet odaklı olacağız. AK Parti iktidarı ile 22 yılda yapılan hizmetleri gördük. Biz istiyoruz ki 31 Mart itibarıyla Van Büyükşehir başta olmak üzere 13 ilçemizi bu hizmetlere devam ettirmek.”

Mitinge Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, İl Başkanı Emre Güray, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve teşkilat mensuplarının katıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ