Her hafta Van ve ülkenin gündemi ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nın bu haftaki gündemi ‘Van Çevre Yolu’ oldu. 2010 yılında başlayan ve yıllardır tamamlanmayı bekleyen Van Çevre Yolu adeta yılan hikâyesine dönerken, SP Van İl Başkanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı. 

SAADET PARTİSİ’NDEN ÇEVRE YOLU AÇIKLAMASI

Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

Açıklamayı yapan İl Başkanı Özay İlhan, Çevre Yolu’nun yıllardır bitmemesine dikkat çekerek, “Saadet Van İl Başkanlıkları olarak bu haftaki gündemimiz; bir Çevre Yolu hikâyesi! 13 yıldır sözde Van’da Çevre Yolu yapılmakta. Van’da hem şehir içi trafiğin rahatlatılması, hem de Kapıköy Sınır Kapısı'na bağlantının sağlanması amacıyla 41 kilometrelik Çevre Yolu yapılacak ne hikmetse yapılamıyor. Çevre Yolu projesinin 21 kilometrelik kısmını oluşturan Beyüzümü mevkiindeki Özalp-Saray-Kapıköy Sınır Kapısı bölümü ile Memur-Sen TOKİ mevkiinde ağır aksakta olsa çalışmalar yürütüldüğünü görmekteyiz” dedi. 

“VAN ÇEVRE YOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ”

İlhan, çevre yolunun yılan hikayesine döndüğünü dile getirerek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yapımına başlanan projede Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve müteahhit firmalardan yaklaşık 380 işçi ve 45 teknik personel görev yaptığı yönünde açıklamalar yapıldı. Edremit ilçesinden başlayıp Van şehir merkezinin doğusundan geçerek Erciş yoluna bağlanan Van Çevre Yolu’nun Kurubaş mevkiinden Hakkâri yoluna, Beyüzümü mevkiinden Özalp-Saray-Kapıköy Sınır Kapısına bağlanması hedeflenen yol bir yılan hikâyesine dönmüştür. Altı üstü 41 kilometre uzunluğundaki yolu 13 yıldır bitirilemeyen, her seçim öncesi meydanlarda bu sefer bitiriyoruz diye millete söz verilmektedir” ifadelerini kullandı. 

“ÇEVRE YOLU İŞİ BİTMEDEN NASIL OLUYOR DA BİTMEYEN İŞİN HER YIL KEŞFİ YAPILIYOR?”

Çevre Yolu hakkında yetkililere sorular yönelten İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak iktidarın sözde temsilcilerine sormak istiyoruz. Van Çevre Yolu hangi firmaya ihale edilmiştir? Şu ana kadar yolun kaç kilometrelik kısmı tamamlanmıştır? Çevre Yolu işi bitmeden nasıl oluyor da bitmeyen işin her yıl keşfi yapılıyor? Van Çevre Yolu için bugüne kadar yüklenici firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır? Van Çevre Yolu’nun son durumu ve ne zaman bitirileceği konusunda detaylı açıklama yapmaya davet ediyoruz” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: VEYSEL İZGİ