İsrail, Gazze'de hedef gözetmeksizin orantısız güç kullanmaya devam ediyor. Son olarak İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği hava saldırısında yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

BMGK acil toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), saldırıyı görüşmek için acil toplanacak. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, toplantının yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) gerçekleşeceği kaydedildi.

İki araç kafa kafaya çarpıştı: 1'i ağır, 5 kişi yaralandı! İki araç kafa kafaya çarpıştı: 1'i ağır, 5 kişi yaralandı!

Açık formatta gerçekleşecek oturumda, Brezilya'nın Gazze'de insani duraklama talep eden karar tasarısının oylamaya sunulacağı da ifade edildi. Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı görüşmek için BMGK'yi acil toplantıya çağırmıştı.

"Hastaneler ve tıbbi personel, uluslararası insani hukuk koruması altındadır"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de sosyal medya hesabından, İsrail'in el-Ehli Baptist Hastanesi'ne saldırısı hakkında mesaj paylaştı. Yüzlerce Filistinlinin ölümüne sebep olan hastane saldırısını dehşetle karşıladığını belirten Guterres, "Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Guterres, düşüncelerinin kurbanların aileleriyle birlikte olduğunu kaydederek "Hastaneler ve tıbbi personel, uluslararası insani hukuk koruması altındadır." vurgusunda bulundu.

Kaynak: AA & Ensonhaber