Yaşamlarını 1994 yılında birleştiren Vahyettin (42) ve Aynur Harmancı (38) çifti çocukları olmayınca farklı tedavi yöntemleri denedi. Bir süre sonra maddi imkanları olmadığı için tedaviyi sürdüremeyen ve çocuk sahibi olma umutları tükenen Harmancı çifti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu iş birliğiyle başlatılan Tüp Bebek Projesini öğrendikten sonra Karlıova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) başvurdu. Kaymakamlıkça yol masrafları karşılanan anne Aynur Harmancı, yaklaşık bir yıl süren tedavinin ardından Erzurum Devlet Hastanesinde iki erkek bebek dünyaya getirdi.

BEBEĞE KAYMAKAMIN İSMİ VERİLDİ

Beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdinç Demiral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül ve SYDV Müdürü Özgür Değirmenci ile aileyi ziyaret ederek çeşitli hediyeler veren Kaymakam Levent Yetgin bebeklerden birine Muhammed Emin, diğerine aileye sunduğu katkılardan dolayı eski Kaymakam Selim Çomaklı'nın da adının yaşatılması için Selim Yusuf ismini verdi. Kaymakam Yetgin, kendisinden önce ilçede görev yapan Kaymakam Çomaklı'nın Harmancı çiftine sunduğu desteği devam ettirerek ailenin çocuk sahibi olmasına katkı sunduklarını söyledi. Çiftin sağlıklı ikiz bebek sahibi olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Yetgin, ailenin sevincine ortak olmak için onları evlerinde ziyaret etmek istediklerini belirtti.

"BU MUTLULUK ANLATILMAZ ANCAK YAŞANIR"

Anne Harmancı, 20 yıldır bebek sahibi olmayı beklediklerini ve hep bugünün hayalini kurduklarını ifade etti. "Çalmadık kapı bırakmadık" diyen Harmancı, devletin sunduğu destekle anne olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Harmancı, kendisine destek sunan herkese teşekkür etti. Baba Harmancı da, çocukları olmadığı için imkanları elverdiği ölçüde tedavi olduklarını söyledi. Ekonomik nedenlerle tedaviye devam edemeyecek duruma geldiklerinde devletin destek sunduğunu öğrendiklerini aktaran Harmancı, şöyle konuştu: "Yıllardır evlat hasretiyle yaşıyor imkanımız olmadığı için tedaviyi sürdüremiyorduk. Umutlarımızın tükendiği bir anda devletin desteğiyle gördüğümüz tedavi olumlu sonuç verdi ve Allah bize ikiz bebek verdi. Bu mutluluk anlatılmaz ancak yaşanır. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan devlet yetkililerine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun."

Editör: TE Bilisim