Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde önceki gün cadde ortasında uğradıkları silahlı saldırıda şehit düşen jandarma uzman Çavuş Ramazan Gülle, jandarma er Ramazan Köse ve jandarma er Yunus Yılmaz, Hakkari ve Van'da düzenlenen törenlerle memleketlerine uğurlandı. Van'daki törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Yüksekova'nın Harunan Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen uzman çavuş Ramazan Gülle, erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda erler Köse ve Yılmaz olay yerinde, uzman çavuş Gülle ise, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.

İLK TÖREN HAKKARİ'DE 
Saldırganların yakalanması için kapsamlı soruşturma sürdürülürken, şehitler için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlendi. Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal ile askeri erkan ve kurum amirleri katıldı. Okunan duaların ardından ay- yıldızlı bayraklara sarılan tabutlar omuzlarda taşınarak Van'a gönderilmek üzere helikoptere alındı.

İKİNCİ TÖREN VAN'DA 
Şehit uzman çavuş Ramazan Gülle, erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz'ın tabutlarını taşıyan helikopter, Van'daki Ferit Melen Havaalanı yanındaki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Filo Komutanlığı'na indi. Tabutlar tören alanına omuzlarda getirildi. Burada yapılan törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Emniyet Müdür Mahmut Karaaslan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kurum amirleri ve şehitlerin yakınları katıldı.

2 AYRI UÇUKLA UĞURLANDILAR
Şehitlerin özgeçmişlerini okunması ardından, İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Konuşmanın yapılmadığı törende şehitlerin tabutları bir süre omuzlarda taşınarak 2 ayrı uçağa konuldu. Artvin'in Borçka İlçesi nüfusuna kayıtlı er Ramazan Köse'nin cenazesi bir uçağa, Konya'nın Çeltik İlçesi nüfusuna kayıtlı uzman çavuş Ramazan Gülle ile Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı er Yunus Yılmaz'ın cenazeleri ise, diğer uçağa alındı. Şehit er Ramazan Köse'nin tabutunu taşıyan uçak Trabzon'a inecek ve cenaze oradan karayoluyla Artvin'e gönderilecek. Şehit uzman çavuş Ramazan Gülle ile şehit er Yunus Yılmaz'ın cenazesini taşıyan uçak ise önce Bingöl'e, ardından Konya'ya inecek. 
Şehitlerin cenazeleri memleketleri Konya'nın Çeltik, Bingöl Karlıova ve Artvin'in Borçka ilçelerinde toprağa verilecek.

Editör: TE Bilisim