Eski Belediye Başkanı Naci Orhan tarafından ‘8 ay Allah'a, 4 ay da dünyaya bağlı olan’, kimileri tarafından da 9’ncu gezegen diye adlandırılan Bahçesaray ilçesi artık 365 gün Van’a bağlanıyor. Van merkeze 110 kilometre uzaklıkta bulunan ve her yıl yaklaşık 6 ay kapalı olan Bahçesaray karayolu Karapet Geçidi'ne kar tünelleri yapılıyor. 3 bin metrede yapılan 2 kilometrelik kar tünelleri ile hem olası çığ ve metrelerce yağan karın önüne geçilecek, hem de artık Van merkez ile bağlantı kesilmeyecek. 

Her yıl yağan yoğun kar nedeniyle yaklaşık 6 ay yolu kapalı olan Bahçesaray İlçesi karayoluna kar tünelleri inşa ediliyor. 3 bin metrelik Karabet Geçidi'ne inşa edilen kar tünellerinin Bin metresinin bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Kar tünellerinin tamamlanmasıyla birlikte çığ ve metrelerce kardan dolayı yolu kapanan Bahçesaray yolu artık 365 gün açık olacak. Kar tünellerinin yapıldığı alana gelen Van Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan burada incelemelerde bulundu.

“KAR TÜNELLERİ SAYESİNDE BAHÇESARAY İLE BAĞLANTI KESİLMEYECEK”

Yapımı devam eden kar tünellerinde inceleme yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, şöyle dedi:
“Her yıl 6 ay yolu kapalı olan Bahçesaray yoluna karabet geçindin de 2 bin metre uzunluğunda kar tünelleri inşa ediyoruz. Amacımız; bu yıl bu tünellerin 1000 metresini bitirmek. Tünellerin yapımın bitmesiyle birlikte inşallah Bahçesaray yolumuz yılın 365 günü açık kalacak.”

 

Editör: TE Bilisim