Erzurum'un Tortum ilçesinde Sevim Adal, 40 yıldır zihinsel ve bedensel engelli üvey kızına bakıyor.

 

İlçede yaşayan 77 yaşındaki Sevim Adal, yaptığı açıklamada, eşinin ilk evliliğinden olan ve annesi doğum sırasında yaşamını yitiren engelli "Kader" adında kızı olduğunu söyledi. Adal, "Kader'in babasıyla evleneceğim zaman ailem 'engelli kızı var' diye istemedi. Kader, 1 yaşında hem zihinsel hem de bedensel engelliydi. Ben, 'bu benim kaderim olsun', belki benim çocuğum da öyle olabilirdi diye tereddüt etmedim. Kader'e çok güzel baktım ve bakıyorum da..." Dedi.

 

Kadir'in her türlü ihtiyacı ile kendisinin ilgilendiğini anlatan Adal, "Kader'i öz kızım gibi gördüm. Sıkıntı çekmeden bugünlere kadar geldik. Ömrünün sonuna kadar da bakmaya devam edeceğim" ifadesini kullandım.

 

"SADECE YAŞLILIK ZORLUYOR" 

Adal, Kader'in 41 yaşında olmasına rağmen küçük bir çocuk gibi tüm ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini, bu noktada kendisini zorlayan tek şeyin yaşlılığı olduğunu dile getirdi.

 

Yaşının artık ilerlediğini, neredeyse kendisinin bakıma muhtaç hale geldiğini vurgulayan Adal, şöyle devam etti: "Kader'i bırakıp bir yere gidemiyorum. Diğer çocuklarımı dahi göremiyorum, Kızım Erzurum'da, oğlum İstanbul'da oturuyor ama ben hiç birine gidemiyorum. Onlar bayramlarda, izinli günlerinde geliyorlar. Kardeşleri Kader'i onlar da çok seviyor ancak götüremiyorum, çünkü orada bakımı zorlaşıyor. Kendim de 77 yaşındayım ben de bakıma muhtaç hale geldim artık. Gücüm yetmiyor. Yemek mi yapayım, yoksa evi mi temizleyeyim... Gücüm artık yetmiyor. İstiyorum ki Kader'e bir bakıcı olsun ama maddiyatım onu karşılayacak kadar iyi değil."

 

"KIZIMIN ENGELİ BENİ HİÇ ETKİLEMEDİ"

Baba Necati Adal da (68) eşinin kızına, öz çocuğu gibi fedakarca baktığını belirterek, "Kader benim ilk çocuğum ve o dünyaya gelince benim de dünyam değişmişti aslında ama Kader'in engelli olması beni hiç etkilemedi çünkü üvey annesi bana bunun etkisini göstermedi. Ona adeta öz annesi gibi baktı ve bakıyor" diye konuştu. Kızını çok sevdiğini ifade eden Adal, ona gösterilen sevginin aslında kendisini de hayata bağladığını söyledi. 

Editör: TE Bilisim