Çatak İlçe Müftülüğü tarafından merkez, köy ve mezra cami bahçeleri ile uygun görülen mesire alanlarına ‘Senin de Dikili Bir Ağacın Olsun’ kampanyası kapsamında 400 çam fidanı dikimi gerçekleştirildi. 

Çatak İlçe Müftülüğü ve Van Orman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirilen fidan dağıtımı organizasyonuna din görevlileri, vatandaşlar ve ilçe müftülüğü yetkilileri katıldı. Fidan dikimi kampanyası hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, ilçe genelinde başlattıkları bu kampanya kapsamında ilk etapta yaklaşık 400 fidanı toprakla buluşturmayı ve ağaç sevgisi konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. “Senin de Dikili Bir Ağacın Olsun” sloganı ile yola çıktıklarını vurgulayan Müftü Kılıç, “Bizler, “Kıyamet kopacağı zaman bile elinizde bir fidan varsa ve bu fidanı kıyamet kopmadan önce yetiştirebilecekseniz durmayın ağaç dikin” öğretisine sahip bir medeniyetin temsilcileriyiz. Ayrıca dikilen ağacın meyvesinden ve gölgesinden insanlar hatta diğer bütün canlılar faydalandığı sürece, “Onu dikenin sevap defteri kapanmayacak. Kendisi ölüp gitse de Allah katında derecesi yükselmeye devam edecektir” buyruğuyla bizlere ağacın ve yeşilin önemini bildiren Yüce bir dinin mensuplarıyız” dedi.
Fidan dikimi kampanyasına destek veren Kaymakamlık ve İl Orman İşletme Müdürlüğü’ne teşekkür duygularını ifade eden Kılıç, bu tür organizasyonlara toplumda çevre bilinci oluşturmak amacıyla müftülük olarak her zaman ön ayak olacaklarını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilisim