Ağrı Kent Meydanı’nda Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından bölgesel olarak düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’na; Van, Erzurum, Iğdır, Kars, Ardahan, Bingöl ve Muş illeriyle ilçelerinden gelen çok sayıda kişi katıldı. Araçlarla çevre illerden gelen sendika üyeleri, Erzurum Caddesi’nden yürüyerek miting alanına geldi. İşçi ve emekçilerin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Barış ve Demokrasi Partisi Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, dünyanın dört bir tarafında emek ve özgürlük bayramını Ağrı’dan selamladıklarını söyledi. Sakık, “Bir ülkede 37 yıl önce kontrgerilla; emek cephesinin, devrimcilerin, sosyalistlerin üzerine acımasız bir şekilde ateş açmış ve 34 emekçi yaşamını yitirmişti” dedi.

SAKIK: KORKTUĞUMUZ İÇİN GERİ ADIM ATMADIK

Ağrı’da iptal edilen yerel seçimlerle ilgili de konuşan Sakık, “Biz kurtlarla dansın ne olduğunu biliyoruz. Onun için siz yanılıyorsunuz. Buralarda kazandığımız seçimi almak istediniz ama biz size boyun eğmedik. Çıktık bütün Türkiye’ye, bütün Kürdistan’a, 'Bütün dünyaya kazandığımız bir seçim var' dedik. 'Ama bu kenti kanatmak isteyenler var, bu kentte kan dökmek isteyenler var, barış sürecini sabote etmek isteyenler var, Türkiye’yi yeniden bir çatışma ortamına sürmek isteyenler var' dedik. Biz BDP olarak çıktık dedik ki, '550 milletvekili, binlerce belediye başkanlığı feda olsun halkımıza, bir damla kana feda olsun' dedik. Öyle davrandık. Yoksa sizden korktuğumuz için geri adım atmadık. Ağrı halkını gözümüz gibi koruyup kolladığımız için seçimlerin 1 Haziran’da yapılmasını biz talep ettik. Biz barışı önemsiyoruz, biz kardeşliği önemsiyoruz. Benim ağzımdan yalan çıkmaz. Ben bu topraklara barış hayat bulsun diye geldim. Silahlar bir daha bu topraklarda hayat bulmasın diye geldim buraya, demokratik siyaset hayat bulsun” şeklinde konuştu.

SAKIK: BİZ İDAMLARA KARŞIYIZ

Mısır’da verilen idam kararlarının yanı sıra İran’daki idamları ve Rojava’daki zulmü kınadıklarını ifade eden Sakık, “Başbakan, Mısır’daki idam kararlarıyla ilgili nasıl feryat ediyor. Doğru haklısınız. İdam dünyanın neresinde olursa olsun bir insanlık suçudur. Biz Mısır’daki idama da karşıyız, İran’daki idamlara da karşıyız ama siz samimi değilsiniz. Mısır’daki idamlara karşı duruş sergiliyorsunuz ama İran’da ipe giden Kürt ise Kürt siyasetçiyse sesiniz çıkmıyor. Sen İran’daki eli kanlı o yöneticilerle tokalaşırsın, aynı kan sana da bulaşır. Kürtlerde ve Türkiye’deki demokrasi güçlerinde asla çifte standart olmadı, Rojava’daki zulme de karşıyız, Mısır’daki idamlara da karşıyız, İran’daki idamlara da karşıyız. Onun için bu ülkede hayat bize bir şeyi gösterdi. Kürt siyasetçileri parlamentoda bütün partilere, bütün Türkiye halkına siyasetin nasıl yapıldığını açık ve net olarak gösterdi çünkü kapalı kapılar ardında Başbakanın da bütün vekillerine örnek olarak gösterdiği Barış ve Demokrasi Partisi milletvekilleridir. Bugün de HDP’de buluştular. Ben ve Selahattin Bey halen BDP’liyiz. Allah yolumuzu açık etsin, Allah yardımcımız olsun. 1 Mayıs kutlu olsun. Yaşasın hakların özgürlük ve demokrasi mücadelesi” diye konuştu.
DİSK Bölge Temsilcisi Ersin Erincik, KESK Genel Merkez Yöneticisi Canan Çağlayan ve Hakların Demokratik Partisi Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da birer konuşma yapmasının ardından kutlamalar Ferhat Tunç’un sahne almasıyla devam etti.

Editör: TE Bilisim