Hakkari’nin Yüksekova Belediye Başkanlığı ayda bir kere basımı yapılacak “Yüksekova Belediyesi Gündemi” gazetesinin ilk sayısını çıkarttı.
Yüksekova Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Yüksekova Belediye Meclisi Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından basımının yapılacağı kararlaştırılan ‘Yüksekova Belediyesi Gündemi’ gazetesinin ilk basımı gerçekleştirildi. Ayda bir defa basımının yapılacağı gazete 4 sayfa şeklinde olacak. Belediyenin resmi sitesinin devamı olan gazetenin amacı ise, özellikle belediye gelir giderleri, yapılmış ve yapılacak olan hizmetlerin yer alacağı belirtildi.

BAŞKAN YETİŞKİN: ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİDİR

Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, halka seslerini duyurmak için gazete çıkardıklarını belirterek, “Belediyemizin gelir giderini, belediyede yaptığımız çalışmaları, hizmetleri, yapmak isteyip de yapamadıklarımızı ve yapabildiklerimizi halka duyurmak için bir gazetenin çıkarılmasını meclis üyelerimizle ve kurduğumuz halkla ilişkiler komisyonu ile kararlaştırdık. Gazetemizi her ay çıkaracağız. Her ay gelir giderimizi, o ay yapılan çalışmaları ve ondan sonraki ay yapacağımız çalışmaları gazetemizde halkımıza en objektif şekilde bildireceğiz. Biz bu çalışmayı halkımıza sesimizi daha rahat duyurmak için yapmayı amaçladık. Çünkü Yüksekova’nın nüfusu 100 binin üzerinde ve biz bu insanların tümüne tek tek ulaşamıyoruz. Elbette bizim Yüksekova Belediyesi adı altında internet sitemiz var, ama herkesin evinde internet olmadığı için bizim hizmetlerimizi günü birlik takip edemiyor halkımız. Bunun içinde halka ulaşmanın tek yolu gazetedir diye düşündük ve bundan sonra gazete ile halkımıza çalışmalarımızı, sesimizi duyuracağız. Bir diğer boyutu ise Yüksekova’da çok sayıda yoksul aileler var. Bu gazetenin çıkarılması ve yoksul ailelere yardım etmeleri konusunda esnafımızın da halkımızın da desteği olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim