İlçe Belediye Başkanı Sadiye Süer, belediye araçlarının arazinin engebeli veyangının büyük olması nedeniyle yetersiz kaldığını belirterek, acil yardım istedi.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Kulpilçesine bağlı Barın köyünde büyük çaplı bir yangın meydana geldi. Nedeni henüz öğrenilemeyen yangın, köyün kuzey ve güney bölgelerini etkisi altına alırken, ormanlık alana doğru hızla yayılmaya başladı.

Köylülere ait bağ ve meyve bahçelerine büyük zarar veren yangın nedeniyle evlerin de tehlike altında olduğu öğrenildi. İlçe belediyesi 3 iş makinesi, tüm itfaiye araçları ve su tankerleri ile yangına müdahale etti. Ancak hem yangının gittikçe büyümesi hem de arazinin engebeli olması nedeniyle yangın halen kontrol altına alınamadı.

BELEDİYE BAŞKANI ACİL YARDIM İSTEDİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Belediye Başkanı Sadiye Süer, tüm imkanlarını seferber ettiklerine dikkat çekerek, ancak yangını söndürmede yetersiz kaldıklarını vurguladı.

Acil yardım çağrısı yapan Süer, yangının söndürülmesi için hava araçlarına ihtiyaç duyduklarını belirterek, yetkililerden bir an önce harekete geçmelerini istedi.

Editör: TE Bilisim