Hakkâri - Başkale sınırında bulunan ve vatandaşların şifa bulmak için uğradığı kaplıca çöplükten geçilmiyor.


Hakkâri’ye 50 kilometre uzaklıkta Zap Suyu kenarında çıkan doğal termal su kaynağı, yaz boyunca Van ve Hakkâri’nin yanı sıra Yüksekova, Başkale ile Şemdinli ilçeleri ve köylerinden gelenlere şifa kaynağı oluyor. Ankara’dan Hakkâri’ye üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Bünyamin Kaya isimli vatandaş, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine şifalı olduğu söylenen kaplıcaya uğradığını, ama değişik bir manzarayla karşılaştıklarını söyledi. Kaya, “Kaplıcaya şifa bulmaya gelenler çevreye çöplerini atmış. Görüldüğü gibi sahipsiz bir kaplıca. Yetkililer buralara önem verseler daha güzel olur. Birçok insan faydalanmış olur” dedi.
 

“BU KİRLİLİK BİZİM KİRLİLİĞİMİZ”

Kaplıcaya şifa bulmak umuduyla gelen Kerem Onay isimli vatandaş ise, korkunç bir manzarayla karşılaştıklarını söyledi. Onay, “Burada devletin veya kuruluşların yapacağı hiçbir şey yok. Bu sadece bize ait. Bizim yaptığımız kirliliktir. Buraya gelen vatandaşlar beraberlerindeki çöpleri alıp uygun bir yere bırakırsa bu kirlilik görünmez. Her şeyi devletten beklemek yanlıştır. Bu bizim görevimiz. Şifa bulmak için gelen vatandaşlar çevreyi böyle kirletmeye devam ederse belki bu su bize küser ve bir daha akmaz” diye konuştu.

Örnek bir davranışa imza atan Onay ve beraberindekiler, kaplıcanın çevresindeki çöpleri temizleyip duyarlılık çağrısı yaptılar.

Editör: TE Bilisim