Diyarbakır'da IŞİD'i protesto gösterileriyle başlayan ve 10 kişinin ölümü onlarca kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylardan sonra, bugün sabah erken saatlerde, olayların yoğun olarak yaşandığı merkez Yenişehir İlçesi Ofis semtinde temizlik çalışmalarına başlandı.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan değerlendirme sonucu gündüz sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılmış olup, sokağa çıkma yasağı ilimiz merkez Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ilçeleri ile Silvan, Bismil, Lice, Dicle ve Hani ilçeleri için 9 Ekim 2014 Perşembe günü akşam saat 18.00 ile 10 Ekim 2014 günü Cuma günü sabah saat 06.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir" denildi
HDP'nin çağrısı üzerine önceki gün Diyarbakır kent merkezinde IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto amacıyla yapılan gösteriler sırasında, 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylardan sonra bugün sabah saatlerinde, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik görevlileri, olayların yoğunluklu olarak yaşadığı merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Ofis Semti, Ekinciler ve Gevran Caddeleri'nde temizliğe başladı. Kaldırım ve caddelerdeki taşları, yola barikat olarak kurulan yakılmış lastik arttıkları toplayan görevliler, süpürge ve iş makineleriyle her yeri temizlemeye devam ediyor.
Aynı şekilde kentin genelinde bir temizlik çalışması başlatıldığı öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA GÜNDÜZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI
Diyarbakır Valiliği kentte sokağa çıkma yasağı kararını yeniden düzenledi. Valilikten yapılan açıklamada gündüz sokağa çıkma kararının kaldırıldığı belirtirilerek, şöyle denildi: '5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için ilimiz genelinde 9 Ekim 2014 Perşembe günü sabah saat 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan değerlendirme sonucu gündüz sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılmış olup, sokağa çıkma yasağı ilimiz merkez Sur, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ilçeleri ile Silvan, Bismil, Lice, Dicle ve Hani ilçeleri için 9 Ekim 2014 Perşembe günü akşam saat 18.00 ile 10 Ekim 2014 günü Cuma günü sabah saat 06.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Şehrimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulması büyük önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

BATMAN VE MARDİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

BATMAN ve Mardin'deki sokağa çıkma yasağı bugün saat 10.00'dan itibaren kaldırıldı.
Batman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz merkezinde uygulamakta olan sokağa çıkma yasağı Valiliğimizin kararıyla 09.10.2014 günü saat 10.00 itibarıyla kaldırılmıştır" denildi.
Mardin Valiliği de "Dün saat 18.00 itibariyle ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit ilçelerinde konulan sokağa çıkma yasağı bu sabah saatlerinden itibaren kaldırılmıştır" açıklaması yaptı.

(DHA)

Editör: TE Bilisim