alatya'nın Hekimhan ilçesinde bu gece saat 02.28'te 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

2,3 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem - Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 02.28'de, Hekimhan ilçesine bağlı Dursunluköyünün 0,74 kilometre kuzeybatısında, yerin 2,3 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

 

VATANDAŞLAR KORKUYLA SOKAĞA ÇIKTI

Malatya il merkezinde de hissedilen sarsıntı korku ve paniğe yol açtı. Evlerin ışıklarının yandığı, bazı vatandaşların sokağa çıktığı görüldü.

 

ARTÇI SARSINTILAR MEYDANA GELDİ

Saat 02.33'te Hekimhan ilçesine bağlı Yayladamı Mahallesi'nde 3,0 büyüklüğünde, saat 02.34'te Sarıkız Mahallesi'nde 2,7 büyüklüğünde, saat 02.41'de ise Kuluncak ilçesi Karaçayır Mahallesi'nde 2,5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi.

 

7 YAŞINDAKİ ÇOCUK YARALANDI

Depremde, ilçeye bağlı Dursunlu Mahallesi'ndeki bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Bu arada, Dursunlu Mahallesi'ndeki oturan 7 yaşındaki Berk Keçeli, deprem sırasında çatlayan duvardan düşen parçaların başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Ambulansla Hekimhan Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi. 15 kişinin de panik nedeniyle hastaneye başvurduğu bildirildi.

 

AFAD: DEPREMDE CAN KAYBIMIZ YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ilçede inceleme yaptı.Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, yaptığı açıklamada, depremin ardından vatandaşların korkarak evlerinden dışarı çıktığını söyledi.

Depremde bazı evlerin hasar gördüğünü belirten Millioğulları, "Geldik, gördük beton 3 katlı evler çatlamış. Herhangi bir can kaybımız yok. Hastaneye başvuranlar var. Bazı vatandaşların evlerinde raflardaki malzemeler yere dökülmüş. İnsanlar panik nedeniyle sokaktalar. Buna şükür ediyoruz. Gelen mala gelsin. Biz de elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızla ilgilenmeye çalışıyoruz" dedi.

 

"EVLERİMİZİN İÇERİSİ GİRİLECEK GİBİ DEĞİL"

Mahalle sakini Kurtuluş Özgür, deprem sırasında çok korktuklarını, gürültüyle sarsılmaya başladıklarını anlatarak, "Yağmurun altında kendimizi dışarıda bulduk. Üzerimize kıyafeti de sonradan evimize korkarak girip aldık. Evlerimizin içerisi girilecek gibi değil. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sürekli deprem oluyordu ama hiç böyle olmamıştı" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim