Edremit Belediyesi,  yaz aylarının gelmesiyle beraber yurttaşların içme suyunu, bahçe ve bostan sulamalarında kullanmasından kaynaklı yaşanan içme suyu probleminin önüne geçmek için kaçak su kullanımlarıyla ilgili olarak çalışma başlattı. İlçe genelinde denetimlerle kaçak suyun önüne geçmeyi amaçlayan Edremit Belediyesi bu işle oldukça uzun süre uğraşacak gibi görünüyor. Çünkü ilçe genelindeki bir çok evde vatandaşlar aynı yöntemi kullanıyor.

 

Van’da yaz aylarının gelmesiyle beraber yurttaşların içme suyunu bahçe ve bostan sulamasında kullanmalarından kaynaklı meydana gelen içme suyu probleminin önüne geçmek amacıyla Edremit Belediyesi kaçak su ile mücadele amaçlı ekip kurdu. Van’a giden içme suyu boru hattının Edremit’ten (Artemêtan) geçtiği için yurttaşların bazı yerlerde kaçak su vanaları açmalarından kaynaklı oluşan su azalmasını önlemek için kurulan ekiplerle kontröller yapılıyor.

 

EV EV GEZİYORLAR

 

Edremit Belediyesi tarafından kaçak su ile mücadele amaçlı kurulan ekiple beraber sahaya çıkan belediye encümenleri kaçak su kallanan yurttaşlara uyarılar yaparak içme suyunun gereksiz yere kullanılmamaları uyurasında bulundu. Ramazan ayı dolaysıyla insanların içme suyu problemi yaşamaması için kaçak suyun kullanılmaması uyasını yapan meclis üyeleri içme suyunun bahçe ve bostan sulamalarında kullanılmaması gerektiğini söyledi. Yaz aylarının gelmesiyle hergün aralıksız yapılan kaçak su ve israf edilen içme suyunun önüne geçmek için belediyenin oluşturduğu ekipler öncelikli olarak yurttaşlara içme suyu sıkıntısı hakkında oluşan sıkıntılar hakkında bilgilendirme yapıyor. Yapılan bilgilendirmelerin ardından yurttaşların kaçak su kullanımına devam etmesi halinde cezai işlem uygulanıyor.

 

Editör: TE Bilisim