Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, etkisini gösteren dondurucu soğuklar nedeniyle buzla kaplanan yolları tuzlu ve sodalı olan Van Gölü suyuyla temizliyor.

 

İlçede son günlerde etkili olan soğuk ve dondurucu hava nedeniyle yollar buz tuttu. Gündüz bile eksi 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yaşamı olumsuz yönde etkilerken, yollarda meydana gelen buzlanmalar ise sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yollarda oluşan buzlanmaya çözüm arayan Adilcevaz Belediyesi ekipleri, buzlanma sorununu Van Gölü’nden getirilen sodalı ve tuzlu su ile çözmeye çalıştı. İlçedeki dondurucu soğuklar nedeniyle buzlanan yolları itfaiye aracı yüklenen Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyuyla yıkayan ekipler, buzlanmanın kısa sürede çözüldüğünü ve daha sonra iş makineleri ile temizlediklerini belirtti.

 

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, ilçede ilk defa uygulanan Van Gölü suyu ile buzlu yolların temizleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Necati Gürsoy, buzlanan yollarda Van Gölü’nden getirilen suyu kullandıklarını ifade ederek, “İlçemize yağan kar yağışının ardından hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi nedeniyle yollarımızda buzlanma ve çok miktarda kar birikintisi meydana geldi. Kar yağışının ardından ekiplerimize talimat vererek kapalı olan bütün yollarımızı hemen hemen ulaşıma açtık. Ancak dondurucu soğuklar nedeniyle yollarda oluşan buzlanma sorununu nasıl çözebiliriz diye düşündük ve Van Gölü’nün sodalı ve tuzlu suyunun buna çözüm olacağı aklımıza geldi. İtfaiye araçlarımızla getirdiğimiz Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyunu yollarımıza püskürttük ve bu suyun buzlanma sorununa çok faydası olduğunu gördük. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde vatandaşlarımız artık rahat bir ortamda ulaşımlarını sağlayabilecekler. Bundan böyle karlı ve buzlu yollarda Van Gölü’nün suyunu kar ile mücadelede kullanmayı düşünüyoruz. Ancak bu arada bir tereddüdümüz var. Van Gölü suyunun yollarda tahribat yapması gibi bir durum söz konusudur. Belediye olarak başlattığımız bu çalışmaları inceleyeceğiz ve eğer yollarımızda çok fazla bir tahribat meydana gelmiyorsa bundan sonra buzlu yollarımızda Van Gölü suyunu her zaman kullanacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim