Elazığ'ın Ağın ilçesindeki yazlığında elektrik arızasının giderilmesi için açılan panoda yavru çalı kuşlarıyla karşılaşan emekli Ömer Bilir, bunun üzerine tadilatı erteledi.

 

Ankara'da oturan 67 yaşındaki Bilir, tatilini geçirmek için ilçeye 20 kilometre uzaktaki Öğrendik köyünde bulunan yazlık evine geldi. Buradaki elektrik arızası nedeniyle tesisatçı çağıran Bilir, panonun kapağı açılınca yumurtadan yeni çıkmış 5 çalı kuşuyla karşılaştı.

 

Bilir, çalı kuşu yavrularının rahatsız olmaması için tadilatı erteleyerek, elektriksiz kalmayı tercih etti. Ömer Bilir, muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında tatillerini köydeki evlerine geçirdiklerini söyledi. Bu yıl yazlığın durumunu gözden geçirmek için ailesinden birkaç gün önce köye geldiğini anlatan Bilir, "Ev ve bahçenin bazı bakımları vardı, onları yapacaktım. Sonra çocuklar gelecekti." diye konuştu. Evin elektrik tesisatında arıza olduğunu fark ettiğini belirten Bilir, "Elektrikçi çağırdım. Elektrikçi panoyu açtığında, yumurtadan yeni çıkmış 5 çalı kuşu yavrusuyla karşılaştık.'' dedi.

 

''YAVRULARIN ÜŞÜYÜP TİTREDİKLERİNİ GÖRÜNCE"

Önce arızayı gidermek için yuvayı çıkarmaya karar verdiklerini ifade eden Bilir, şunları kaydetti: ''Bir ara yuvayı aşağı indirip panoyu değiştirmek istedik ancak etraflarında uçuşan annelerinin panik içinde ötüşünü ve yavruların üşüyüp titrediklerini görünce yuvayı tekrar yerine koyduk. Evin elektrik tesisatındaki tadilatı, yavru çalı kuşları biraz daha büyüyene kadar ertelemeye karar verdik. Küçüklüğümde köyde elektrik olmadığından gaz lambası altında çok vakit geçirmiştim, yine geçirebilirim diye düşündüm. Yavru çalı kuşları için tatilimizi de 1-2 hafta gecikmeli yaparız.''

 

Elektrik tesisatçısı Burak Güzel de ilçeden 20 kilometre uzaktaki köye iş için gittiğini ancak yavru çalı kuşları nedeniyle tadilatı yapamadan dönmek zorunda kaldığını söyledi. Bundan sıkıntı duymadığını dile getiren Güzel, "Aksine, çalı kuşları için günümü feda ettiğim için vicdanen mutluluk duyuyorum. Hayvanları seven ve onlara saygı duyan insan, tüm canlıları sever ve saygı duyar. İnsan olmak bunu gerektirir.'' diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim