AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Şova devam etti"

Yeniden yargılama ergenekon terör örgütünü yok sayma değil.

Sayın Barolar Birliği Başkanı bu insanların ümitleri üzerinden şova devam etti.

Adalet Bakanı henüz çalışmasını tamamlamadı.

Ben sayın Feyzioğlu'na ağabeyi olarak sesleniyorum: Siz bu usulle hiç kimseye fayda sağlayamazsınız.

Kılıçdaroğlu, biz sizinle aynı noktada değiliz.

Feyzioğlu "bu davaları tamamen yok sayalım" diyor.

Feyzioğlu kendini yasama ve yürütmenin yerine koyuyor.

Askeri vesayete de yargı vesayetine de 'hayır' diyoruz.

Bu yol çıkmaz yoldur, Feyzioğlu kusura bakmasın.

Uludere kararı

Uludere olayında hayatını kaybeden bütün insanlara başsağlığı dileyerek konuşmama başladım. O gün yaptığım konuşmada bu bir operasyon kazasıdır dedim. Ama burada bir kasıt varsa, bunun gereği yapılacaktır dedim. Ben kasıt meselesini düşünmek bile istemiyorum dedim. Neticede uzun süren yargılama sonucu sivil mahkemeler görevsizlik kararı verdiler. Askeri mahkemeler de burada kaçınılmaz bir hata var diyor.

Hadisenin ardından biz meseleye legal veya illegal yollardan rızkını kazanmaya çalışan insanların bu bombalamaya hedef olduğunu ama onların vefatıyla birlikte ailelerinin hayatlarına insanca devam edebilmeleri için hükümet bütün imkanlarını seferber etti. Fakat devreye malum örgüt girdi, bu insanların bu parayı alması engellendi.

Çıkan karar benim vicdanımı tatmin etmemiştir.

Aklın ve sağduyunun gereği neyse yapılmalıdır.

HSYK hakkındaki teklif

Dün akşam TBMM'ye HSYK ile ilgili bir kanun teklifi verildi.

HSYK'nın aldığı kararlar yargı denetiminin dışındadır.

Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir haddi aşan, toptancı usulle yaptığı izanlar var. Dün sayın Başbakan'a çağrıda bulunuyor: Gel şu 11 maddeyi birlikte yapalım diyor. Bu güzel. Ama arkasından Suriye meselesinde diyor ki: Senin iki elinde Müslümanların kanı vardır.

İki elinde Müslüman kanı olan bir lideri işbirliğine çağırıyorsun.

Bakanlar Kurulu'nu çete olarak, sayın Başbakan'ı çete reisi olarak nitelendiriyor.

Bu ne ahlaktır? Siz bu şekilde nitelendirdiğiniz biriyle işbirliği teklifinde bulunuyorsunuz. Size gülmezler mi?

Sayın Bahçeli'ye bir çift sözüm var: Senin Bakanının kardeşleri değil, bizatihi kendisi yolsuzluktan dolayı Yüce Divan'a gönderildi. Hangi AK Partili bütün MHP'lileri hırsız olarak ilan etti?

Biz bir siyasi hata yaparsak, bunun bedelini öderiz. AK Partili bir hata öderse, er ya da geç hukuka hesap verecek. Sayın Başbakan çok net şunu söylüyor: Benim evladım bile olsa affetmem. Biz pisliğin üzerine oturmayız dedi. Bir sıkılmadan söylenen yalan daha: Başbakan çıkıp da mal varlığını açıklayabiliyor mu diyor?

Başbakanlık sitesine girin. Orada var ve güncelleniyor.

Kılıçdaroğlu'nu ciddiye aldığımızdan değil, halkımıza, CHP'ye oy verenlere karşı saygımızdan dolayı açıklama yapıyoruz. Herkes aynanın karşısına geçsin.

Bu mekanizma içinde kim yanlış yaparsa bedelini öder.

Ergenekon ve Balyoz'da söylediklerimizin arkasındayız.

Sayın Baykal'ın girişimini doğru buluyorum.

(İzmir merkezli operasyon): Sayın Binali Yıldırım zaten kendisi söyledi. Bu çok manidardır. 3 yıl geçtikten sonra düğmeye basıyorsunuz. Ve Sayın Binali Yıldırım İzmir'den adayken düğmeye basıyorsunuz. Bu sizce de manidar değil mi?

Yaptığımız anketlerde biz 30 Mart'taki seçimlerde yine gümbür gümbür çıkacağız. Cemaatle hükümet birbirine girdi diyenler var. Cemaati yemek için elinden gelen her şeyi yapmış CHP'ye halkımız prim vermez.

Cemaati dayanak yaparak devletin kendisine verdiği gücü kullanarak birileri siyaseti yeniden dizayn etmeye kalkışıyorsa, AK Parti'nin hareketi onlara yöneliktir. Cemaatin herhangi bir mensubuyla bizim husumetimiz olamaz. Burada da toptancılık yaparsanız, bu Allah'ın da gücüne gitmez. Kimse hoşnut olmaz.

MİT raporu

MİT'in raporundan haberim yok. Başbakan'a böyle bir rapor geldiyse sümen altı etmez.

Erdoğan Bayraktar'ın istifası

Sayın Erdoğan Bayraktar Bey'in başvurusu ulaşmıştır. Sayın Erdoğan Bayraktar biliyorsunuz sayın Başbakan'a yönelik bir ifade kullandı. Bu bütün camiamızda hoş karşılanmadı. Eminim ki o da bu söylediğinden büyük bir nedamet duymuştur. Ama Erdoğan Bayraktar'ı biz çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle tanırız. Ben hukuk önünde de, Allah önünde de çok rahat hissediyorum kendimi diyor. Yaptığım hiçbir şey hukuka aykırı değildir diyor. Ben milletvekillikten istifa etmemesini söyledim. Bu henüz sonuçlanmış bir süreç değil. Erdoğan Bayraktar halen bizim milletvekillimizdir ve ben milletvekilliliğinden ayrılmasını doğru bulmuyorum.

Editör: TE Bilisim